Mainos
Kansainvälistä suosiota saaneen Fakiiri joka juuttui IKEA-kaappiin -romaaniin pohjaava elokuva on iloittelevaa seikkailua ajan nurjaa puolta välillä väläytellen. Kevyeksi välipalaksi sopiva seikkailuelokuva pitää kepeän rivakan vauhtinsa alusta loppuun.

Elokuvan tarinassa Ajatashatru Lavash Patel (Dhanush) syntyi köyhiin oloihin pieneen Mumbain naapurustoon. Ilman isää elänyt Aja lempinimeä kantava nuorukainen on kuitenkin neuvokas, eikä halua olla enää köyhä. Ikea-katalogin löydettyään, Aja haaveilee täyttävänsä tulevan rikkaan elämänsä Ikean huonekalukokoelmilla. Paikalliselta fakiirilta kavereiden kanssa varastetut tarvikkeet sysäävät liikkeelle tapahtumaketjun, jonka myötä nuorimies päätyy hetkiseksi Pariisiin, ennen kuin sattumien oikusta jatkaa matkaansa Ikea-kaapissa kohti tuntematonta.

Mainos

Musisoinnilla höystettyä seikkailua

Fakiiri joka juuttui vaatekaappiin -elokuva on Ken Scottin ohjaama ja perustuu Romain Puertolasin melkein samannimiseen kansainvälistä kutkustusta herättäneeseen kepeään maahanmuuttajasatiiriromaaniin. Romain Puertolas on työskennellyt raja-asioiden kanssa, ja erikoiset kuviot ja tavat löytävät tiensä myös elokuvan seikkailukäänteiden lomaan. Elokuva itsessään on musiikilla ja ajoittain tanssilla rikastettu intialais-ranskalainen seikkailu elokuva, josta ei menoa, meininkiä ja uskomattomia käänteitä puutu.

Elokuvan höpöhöpö-juoni jaksaa viihdyttää ja ankeatkin asiat löytävät humoristisia kerrontatapoja. Dhanush on mainio Ajana ja hänen menoaan ja reagointejaan jaksaa seurailla ihan hymyssä suin. Melkein kaikki muut hahmot tuntuvat jollain tavoin hieman yksiulotteisilta täytteiltä, ja kaikki tämä paketoituna maasta toiseen pomppivalla menolla luo tarinaan unenomaisen fiiliksen. Elokuvassa Aja kertoo nuorille omaa tarinaansa, joten on ihan hyväksyttävää, että jotkin käänteet tuntuvat hieman erityisiltä tai uskomattomilta.

Fakiiri joka juuttui vaatekaappiin ei onneksi ole mikään kokoillan Ikea-mainos, vaikkakin muutamaan otteeseen kyseisen putiikin tiloissa pyöritäänkin. Jos kaipaa todella kevyttä viihdettä, seikkailua muun kuin Yhdysvaltojen tai Suomen meiningeissä, niin tässä on oiva leffa siihen. Fakiiri jaksaa viihdyttää ja Dhanushin karisma jaksaa kantaa koko uskomattoman seikkailun ajan.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Fakiiri joka juuttui vaatekaappiin
Edellinen artikkeliBaarimikkosimulaattoristaan tunnettu tamperelaisstudio julkisti koomisen PC- ja VR-hiiviskelypelin The Spy Who Shrunk Me
Seuraava artikkeliDiablo 3 – Eternal Collection tulossa Switchille
Juhani Kakko
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
fakiiri-joka-juuttui-vaatekaappiin-arvosteluFakiiri joka juuttui vaatekaappiin ei onneksi ole mikään kokoillan Ikea-mainos, vaikkakin muutamaan otteeseen kyseisen putiikin tiloissa pyöritäänkin. Jos kaipaa todella kevyttä viihdettä, seikkailua muun kuin Yhdysvaltojen tai Suomen meiningeissä, niin tässä on oiva leffa siihen. Fakiiri jaksaa viihdyttää ja Dhanushin karisma jaksaa kantaa koko uskomattoman seikkailun ajan.