Mainos

Urheilu- ja muskeliautoista viehättynyt 50-vuotiaiden ihmisten kerho kokoontuu jälleen kaahailemaan ympäri maailmaa, epärealistisessa ja tahattoman koomisessa lasten toimintaelokuvassa.

Kahdeksatta Furious-elokuvaa ei pitänyt tehdä. Eikä olisi pitänytkään. Tällä kertaa tarina jatkuu väkisin väännetysti New Yorkissa, Kuubassa ja Tanskan jäätiköillä. Kivinaama Dom (Vin Diesel) kääntää takkinsa sydänystäviään vastaan ja päättää ryhtyä pakon sanelemana pahisten puolelle. Hämmentynyt ystäväkerho saa jälleen tulitukea Yhdysvaltain viranomaisilta ja poppoo joutuukin pian estämään koko maailman turvallisuutta uhkaavan, hihattomassa paidassa hymyilevän Vin Dieselin aikeita.

Mainos

Fate of the Furious, eli Fast & Furious 8 on yks sarjan huonoimpia elokuvia. ”Yllättävä” kääne tarinan kärjessä on kulunut, eikä elokuvan sisällössä ole mitään kehuttavaa. Leffa tarjoilee kyllä sitä fanien kaipaamaa drag race -kisailua, eeppisiä stuntteja ja pyöreitä, ujosti verhoiltuja peppuja, mutta koko elokuva nojaa näiden varaan.

Näyttelijöitä käy jopa sääliksi, sillä he ovat mukana pelkästään rahan vuoksi. Tuskin esim. Charlize Theron aivan pelkästä esiintymisen ilosta haluaisi tähdittää itsestäänselvää ja yksiulotteista ”pahaa noitaa”, kun tarjolla on oikeitakin rooleja. Rahalla saa.

Vin Diesel on puolestaan elementissään, sillä miehen pitää vain näyttää äkäiseltä ja kuulostaa maskuliiniselta. Sen hän osaa. Miehen ikä alkaa kuitenkin painamaan sen verran, että uskottavuus kärsii. Harvempi 50-vuotias haaveilee samoista asioista kuin 16-vuotias.

”Jos tiikerin kidan avaa, ei sitä saa enää kiinni” on yksi Vin Dieselin elämänviisauksia.

Jos jotain hyvää on pakko mainita, niin autokanta ja äänimiksaus on herkullista nautittavaa. Samoista asioista pääsee kuitenkin tunnelmoimaan jo trailereiden parissa.

Ne tavalliset ekstrat

Blu-rayn bonuspuolelta löytyy neljä dokumentaaria, pidennetyt taistelukohtaukset ja kommenttiraita. Mitäpä muutakaan sitä automies tarvitsee. Stuntti- ja autoklipit ovatkin itse elokuvaa mielenkiintoisempia.

Mainos