Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Fast & Furious 5 (Blu-ray)

Fast & Furious 5 (Blu-ray)

Mainos

Hurjapääsekoilu jatkuu jo viidennen kerran, tällä kertaa Etelä-Amerikan maisemissa.

Dominic (Vin Diesel) pakenee jälleen kerran vankilasta ja suuntaa siskonsa Mian (Jordana Brewster) ja tämän poikaystävän O’ Connorin (Paul Walker) kanssa karkuun Rio De Janeiroon.

Mitäpä olisi pelkkä vaivaton hengailu Riossa kun ongelmiakin voi kasata, ja vieläpä ihan ilmaiseksi? Niinpä miehet päättävät tehdä viimeisen ryöstökeikan ja varastaa Brasilian suurimman huumekeisarin kaikki roposet.

Mainos

Domin vankilapaon yhteydessä tapahtuneen välikohtauksen johdosta myös CIA on pirun kinnostunut poikien puuhailusta ja lähettää kovapäisimmän ja lihaksikkaimman miehensä Hobbsin (Dwayne Jonhson) röttelöitsijöiden perään.

Ensimmäinen The Fast and the Furious –leffa sai ensi-iltansa 10 vuotta sitten ja se keskittyi lähes pelkästään tuunattujen autojen kiiltäviin maalipintoihin ja puskureihin.
Elokuvan pari jatko-osaa olivat niin kehnoja, että päätähti Vin Diesel ei enää vaivautunut tulemaan niihin mukaan.
Pari vuotta sitten saagaa yritettiin lämmitellä uudelleen nelososan voimin, johon Dieselkin saatin jo palkattua mukaan. Elokuva oli kuitenkin niin huono, että se sai murska-arviot jopa kohderyhmään kuuluvilta ihmisiltä.

Nyt Universal Pictures yrittää kompensoida menneet ja on tuonut markkinoille ykkösosan meinigillä varustetun viitososan, joka alkaa jo muistuttaa viihdyttävää toimintaleffaa.

Leffa käynnistyy ryminällä ja vain pienten suvantokohtien myötä, se jatkaa taas räiskinnällä. Luvassa on aseita, lihaksikkaita miehiä, pienipyllyisiä tyttöjä bikineissä ja tietysti nopeita autoja.

Tällä kertaa autot eivät selkeästi ole enää pääosassa, vaan ryöstötarina The Town ja Oceans Eleven tyyliin. Tämä toimiikin ihan kiinnostavasti ja miehiseen makuun hyvää toimintameininkiä on yllin kyllin.

Leffan päätähti Vin Diesel ei edelleenkään osaa kuin kaksi ilmettä, mutta tätä on palkattu kompensoimaan hymyilevä Arlene Santana ja eloisa räppäri Ludacris.

Entisen Skorppioonikuninkaan Dwayne ”The Rock” Jonhsonin tehtävä on puolestaan olla esikuva kovispoliisista, jolloin katsoja voi samaistua myös lain hyvälle puolelle. Johnsonin uskottavuutta syö kuitenkin jatkuvasti öljyssä olevat käsivarret. On selvää että juostessa tulee hiki, mutta kädet ovat limaisen kiiltävät myös rauhallisemmissa konttorikohtauksissa.

Blu-ray näyttää taas kyntensä. Leffan kuva ja ääni on virheetöntä ja toiminnasta saa kaiken irti. Mitä isompi ruutu, sitä rajumpi fiilis.

Bonusmateriaaliin on myös panostettu. Levyltä löytyy yli 70 minuuttia tiukkaa making of -materiaalia, naurukeloineen ja poistettuine kohtauksineen. Making offit on jaoteltu kätevästi kategorioihin, joten sitä voi katsoa mikä kiinnostaa. Blu-raylla on tietysti mukana myös BD Live ja jännä pocket BLU -app iLaitteisiin.

Fast & Furious 5 on taattku paketti toimintaa, joka sytyttää varmasti jokaisen fanin ja jokaisen toimintaa janoavan katsojan sydämen.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Fast & Furious 5
Edellinen artikkeliPax (Blu-ray)
Seuraava artikkeliEnnen aikojaan (Blu-ray)
fast-furious-5-blu-rayHurjapääsekoilu jatkuu jo viidennen kerran, tällä kertaa Etelä-Amerikan maisemissa. Dominic (Vin Diesel) pakenee jälleen kerran vankilasta ja suuntaa siskonsa Mian (Jordana Brewster) ja tämän poikaystävän O’ Connorin (Paul Walker) kanssa karkuun Rio De Janeiroon. Mitäpä olisi pelkkä vaivaton hengailu Riossa kun ongelmiakin voi kasata, ja vieläpä...