Mainos

Fifty Shades -trilogian toinen osa tekee kaiken nimestään huolimatta pehmeämmin ja valoisammin.

Synkkä lisänimi tarinalle kasaantuu menneisyyden haamuista ja uudesta uhasta, joka lankeaa rakastavaisten, Anastasian (Dakota Johnson) ja Christianin (Jamie Dornan) rakkauskuplan ylle.

Käytännössä tarina jatkuu suoraan siitä mihin ensimmäinen elokuva jäi. Miljardööripanomies yrittää tehdä kaikkensa korjatakseen aiemmat virheensä ja saadakseen Anan takaisin yhdyntäpupukseen. Christian ymmärtää, että mies joutuu jättämään intohimonsa taka-alalle ja kohtaamaan menneisyytensä demonit.

Mainos

Fifty Shades -elokuvasarja jatkaa harlekiinimaista romanssiaan, jonka Blu-ray-painos tarjoilee Unmasked-version heille, jotka kaipaavat enemmän estottomuutta. Seksi ja sadomasoleikit ovat kakkososassa ensimmäistä kesympiä, joten käytännössä Unmasked-versio tyrkyttää tiskiin enemmän vuonna 1989 syntyneen Dakota Johnsonin nännejä ja Dornanin robottimaisia lantionliikkeitä. Tarinaan ei naamariton versio tuo mitään tullessaan.

Elokuvana Fifty Shades Darker on täysin tyhjä. Se kertoo täysin olemattoman tarinansa pitkän kaavan kautta Kauniit ja rohkeat tai Salatut elämät -hengessä, korostaen valkoisen yläluokan elämän ylivertaisuutta ja rahan tuomaa onnea. Katsojan tehtäväksi jääkin ainoastaan pehmopornon katsominen, mahdollinen fantasioiminen vatsalihaksista ja loputtomasta rahasta.

Bonuksissa vilkaisu trilogian päätösosaan

Blu-ray:n lisämateriaalikirjasto esittelee elokuvasarjan kahden viimeisen osan käsikirjoittamista ja alkuperäisen novellin taustoja E.L. Jamesin kertomana. Lisukkeista voi myös kurkata teaserin helmikuussa 2018 ensi-iltansa saavaan Fifty Shades Freed -elokuvaan, joka nimensä puolesta lupaa vieläkin suurempaa lässytysannosta ilman tietoakaan mustasta kuminyrkistä Anastasian annelissa.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Fifty Shades Darker
Edellinen artikkeliTurkulainen pelikoneverkkokauppa toteutti tietkoneenrakennusoppaan – katso ja opi
Seuraava artikkeliAnimaatiotyyliin: Pukeudu kuin He-Man
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
fifty-shades-darker-blu-ray-arvosteluFifty Shades Darker jatkaa harlekiiniromanssia kesympään suuntaan eikä sen tyhjyyttä täytä edes alastomampi Unmasked-versio.