Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Final Destination 3D (BD)

Final Destination 3D (BD)

Mainos

Joukko nuoria alkaa taas edellisten Final Destinationien tapaan nähdä ennenäkyjä tulevaisuuden kauhuista, joissa kaikki kuolevat vuorotellen tietyssä järjestyksessä.

He päättävätkin käyttää jälleen näkyjään hyväkseen ja yrittävät muuttaa kuoleman katalaa suunnitelmaa pelastamalla listassa olevan  seuraavan kuolonuhrin. Ja näinpä saadaan aikaan neljäs taistelu aikaa ja kuolemaa vastaan… 3D:nä.

FD4 on tehty 3D-elämykseksi juonesta tinkien. Siinä on täysin sama juoni joka on nähty tätä ennen jo kolme kertaa aikaisemminkin. Se ottaa jopa askeleen taaksepäin, toistamalla ykkösen ihmettelyt ja ylinäyttelemiset. Leffan sisältö on todella onttoa, mutta visuaalisesti se on tehokkain 3D-leffa tähän mennessä, päihittäen helposti myös Avatarin…

Mainos

FD4 Blu-ray toimitetaan kahdella kiekolla. Pääkiekolla leffa on HD 1080p -resoluutiolla, täydellisillä väreillä ja DTS HD 5.1 Master-audiolla. Toisella kiekolla on sama leffa 3D-versiona SD -muodosta skaalattuna HD-muosossa ja keskeneräisen kuuloisella DTS -ääniraidalla!!! What! No homma selittyy sillä että Blu-ray -lafkat ja uusimmasta 3D-teknologiasta vastaava yritys pääsivät vihdoinkin sopuun tekniikan tuomisesta myös BD:lle, mutta koska se ottaa vielä aikaa on 3D-leffat edelleen tuotava markkinoille vanhalla puna-sini/viher -tekniikalla. 3D-versioon ei juurikaan ole panostettu tämän takia ja sen kyllä valitettavasti huomaa. Kuvan laadussa ei ole valittamista, mutta se ei vaan toimi niin hienosti kuin se toimi teattereissa. Koko ajan ollaan läsnä ja tuotteita ja suolia lentää kyllä tehokkaasti omille silmille, mutta esim. sinisen sävyt eivät näy lainkaan, eikä yksi vedenalaiskohtaus toimi 3D-laseilla mitenkään. Leffateatterissa tämä kohtaus oli yksi pelottavimmista ja realistisimmista.

Odotettavissa on että vuoden tai parin sisään leffasta tullaan julkaisemaan uusi 3D-Blu-ray uudella tekniikalla, jolloin sitä ei todellakaan kannata missata visuaalisen elämyksensä takia. Tällä kertaa se ei kuitenkaan tarjoile muille kuin todellisille FD-faneille ja splatter-runkkaajille nautinnollista viihdettä.

Kakkoslevyltä ei löydy mitään ekstroja, mutta ykköslevyltä löytyy ihan kiitettävä valikoima mm. poistettuja kohtauksia ja kuolemakohtausten tekemiseen liittyviä, varsin mielenkiintoisia dokkareita. Nämä kaikki vielä HD-resoluutiossa ja suomeksi tekstitettynä.

Vuokraamisen arvoinen, mutta itse vielä odottelen sitä oikeaa 3D-formaattia.

Mainos