Mainos
Firewall Ultra on kuin Call of Duty tai Ready or Not, mutta virtuaalitodellisuudessa. Kuinka PSVR2-uutuus pärjää kilpailussa Zero Caliberia ja muita VR-räiskintöjä vastaan?

Firewall Ultra on jatkoa vuoden 2018 PSVR:lle julkaistulle Firewall Zero Hour -räiskintäpelille. Kyseinen tapaus sai Respawnin arvostelussa peräti 90 pistettä sadasta, eikä jatko-osa ainakaan ole kehnompi.

Mainos

Millainen peli on kyseessä?

Firewall Ultra on tiimipohjainen taktinen moninpeliräiskintäpeli, jossa pelaajien on kommunikoitava ja joko hankkia tai suojella atk-sylimikroja tietoineen.

Tyrkyllä on 4 vs 4 pelaajan väliset Contract-ottelut tai neljän pelaajan yhteistoiminnallisessa PvE-tilat. Taitoja ja nopeutta voi testata Gauntlet-harjoitusradalla.

Siinäpä ne pelitilat, mutta näissäkin riittää pelattavaa, sillä karttoja on useita ja pelisessiot ovat todella haastavia. Yksinpeliä ei ole.

Mekaniikat tuttuja räiskintäklassikoista

Firewall Ultra on kuin Call of Duty tai Rainbow Six, eli pelaaja valitsee itselleen operaattorin, joiden taktiset taidot eroavat hieman toisistaan – lähinnä perkkien osalta.

Pelitiloja on käytännössä kaksi. Toinen on pelaajat pelaajia vastaan -moninpeliä, jossa elaajien tulee eliminoida toinen joukkue ja ryöstää arvokasta dataa vihollisen Lenovolta.

Toinen on puolestaan pelaajat vastaan tietokone -cooppi, jossa neljä pelaaja hakkeroituvat ensin vihollisen tietokantaan ja sen jälkeen murtavat kolme eri tietokonetta ja poistuvat kartalta.

PVP-moninpeli on suoraviivaista taktikointia, mutta PVE on todella haastavaa ja jännittävää. Yhteistyötilassa on todella tehtävä yhteistyötä puhumalla ja suunnittelemalla. Lisäksi pitää olla hyvä ampumaan. Jokainen hakkeroitava läppäri on toistaan vaikeampi ja lopulta exfill, eli poistumistehtävä on suorastaan mahdoton, ellei tiimi toimi hyvin yhteen.

Think Pad on taas jumissa ja vihollinen kuumottaa niskassa.

Pelin tasoja on kahdeksan erilaista. Jokainen eroaa visuaalisesti ja teemaltaan toisistaan ja kaikki tuovat mieleen Call of Dutyn. Onhan kenttäkavalkaadissa muun muassa öljybporauslautta, Lähi-itä, varasto, toimisto ja lentokonehangaari, jonka keskellä on vanhan lentokoneen runko – suoraan CoDista.

Ja kuten CoD-peleissä, vihollinen voi olla missä tahansa, yleensä selän takana.

Kuten edellä mainituissa esikuvissaankin, myös Firewall Ultra mahdollistaa aseiden muokkaamisen ja tuunaamisen. Tätä kivaa pääsee tosin harrastamaan vasta kun pärjää ja hahmo levelöityy. Eli kovaa harjoittelua vaaditaan.

Levelöintiä tapahtuu myös Black Road -jälleenmyyjien toimesta, joilta saa toimeksiantoja ja täten parempia palkintoja.

”Ammu se! Suojaan täältä lattialta.”

Vaikea, mutta palkitseva?

Firewall Ultra on todella taktinen ja hirvittävän vaikea kukkoiluasenteella. Kun kommunikointi ja suunnittelu on hyvää, pelissä alkaa pärjäämään. Myös paremmilla aseilla ja varusteilla homma helpottuu.

Pelistä löytyy kattavasti kaikki pahoinvointia minimoivat filtterit, jotka kannattaa säätää tutoriaalialueella itselleen mieluisiksi.

Eniten pelissä hermoja syö kuitenkin odottelu. Matsien väleissä tuppaa nimittäin välillä kestämään. Se toki tuo taukoa VR-pelaamiseen, mutta kun hyvä flow on päällä, tauot tuntuvat liian pitkiltä.

Oven takana on luultavasti vihollinen.

Graafisesti esimerkillinen VR-peli

Graafisesti peli on todella näyttävä virtuaalitodellisuudessa. Peli hyödyntää samaa ominaisuutta, kuin Gran Turismo 7, eli se renderöi tarkkaa kuvaa vain sinne, jonne katsotaan ja räkäistä kuvaa muualle. Koska ihminen näkee pistemäisesti, kaikki näyttää erittäin tarkalta ja näyttävältä.

Pelimoottori osaa laskea valot ja varjot aidosti ja osa kentistä näyttääkin tietyistä kohdista lähes fotorealistiselta. Yleistunnelma grafiikassa on kuitenkin pelimäinen ja se muistuttaakin monella tapaa PC:n Zero Caliberia.

Äänet ovat myös laatua. Pelaaja voi valita joko kaiutinmiksaukset tai PSVR2:n nappikuulokemiksauksen, joka pyrkii tuottamaan keinotekoista 3D-ääntä. Homma toimii, vaikkei nappikuulokkeiden ääni kultakorvia ehkä hellikkään.

Valaistus näyttää tietyissä paikossa VR-visiirien läpi todella aidolta.

Kannattaako ostaa, jos omistaa PSVR2-visiirin?

Kannattaa. VR-pelaaminen on toisten mielestä hyviupuistoajelua, toisten mielestä liikuntaa ja kolmannen mielestä paras ja vaikuttavin tapa pelata. Olitpa mitä tahansa koulukuntaa, Firewall Ultra on peli, joka on pakko hommata, mikäli PSVR2 löytyy hyllystä ja taktinen moninpeliammuskelu kiinnostaa vähääkään.

Mainos