Mainos

Pieni Virctor-poika menettää rakkaan koiransa Sparkyn traagisessa tieliikenneonnettomuudessa. Suruinen poika saakin innostuksen kipinän fysiikantunnilla ja päättää käyttää sähköä hyväkseen herättämällä Sparkyn jälleen henkiin. Heti ensimmäinen koe on onnistunut ja Sparky on jälleen elävien kirjoissa! Victor yrittää kuitenkin pitää lemmikkinsä piilossa, mutta elävä kuollut Sparky karkaa ja pian kaikki ovat Victorin kimpussa tämän leikkiessä elämän ja kuoleman kanssa.

Koe

Frankenweenie perustuu Tim Burtonin ikivanhaan lyhäriin, joka kantaa samaa nimeä mutta sen toteutustapa on ollut toinen. Live action leffa on nyt muutettu 3D-nukkeanimaatioksi, hienoisin tietokonetehosteiden siivittämänä. Lopputulos on järkyttävän kaunis mustavalkoinen stopmotion-animaatio.

Mainos

Tyttö

Leffan juoni on vekkulimainen, mutta paikoitellen tylsä. Varsinkin leffan viimeinen kolmannes pitkästyttää itsestäänselvyyksillään. Muuten tarina on kiinnostava ja mukaansatempaava.

Vaikka elokuva sisältääkin elementtejä 1930-luvun kauhusta, se ei kuitenkaan ole lainkaan pelottava. Tämä on pelkästään hyvä asia, jonka vuoksi perheen piennimmätkin pääsevät nautiskelemaan Burtonin ohjaustyöstä.

3D
Voit testata leffan 3D-vaikutelmaa katsomalla tätä kuvaa sinipunalaseilla.

Bonuspuolella on loistava kattaus elokuvan erityisen mielenkiintoisiin kulisseihin ja löytyypä ekstroista myös tämä alkuperäinen Frankenweenie-liveactionelokuva kokonaisuudessaan, teräväpiirtoisena.

Frankenweenie on loistokasta nukkeviihdettä, jonka voi huoletta ostaa lapsille, joiden on syytä totutella mustavalkoisiin elokuviin.

Mainos