FX:n ja Marvelin Legion-sarjan viimeinen kausi starttaa Suomessa tulevana maanantaina

Mainos
Katsojien takaraivoja kummittelevan ja aivonystyröitä haastavan Legion-sarjan päätöskausi käynnistyy Foxilla 1. heinäkuuta. Sarjan kolmannella kaudella voimakkaan supermutantin kyvyt omaava päähahmo David (Dan Stevens) kohtaa kytköksensä X-Men-sarjakuvista tuttuun tohtori X:ään, Charles Xavieriin (Harry Lloyd). 

Legion on Noah Hawleyn (Fargo) luoma televisiosarja, joka perustuu Marvel Comicsin  kiehtovaan Leegio-sarjakuvahahmoon, David Halleriin. Lapsuudesta lähtien David on siirtynyt psykiatrisesta laitoksesta toiseen, kunnes 30-vuotiaana hän tapaa ja rakastuu kauniiseen sekä yhtä ahdistuneeseen potilaaseen nimeltä Syd Barrett (Rachel Keller). Davidin ja Sydin sähköinen ensikohtaamisen laukaisee Davidissa muutoksen, jonka myötä hän huomaa, että hänen kuulemansa äänet ja näyt ovatkin todellisia.

David päätyy Summerlandiin, mutanteille suunniteltuun turvapaikkaan ja koulutuskeskukseen, jossa hän kohtaa ainutlaatuisia ja poikkeuksellisia lahjoja omaavan joukon mutantteja. He auttavat Davidia vihdoin päästämään valloilleen tukahdetut erikoiskyvyt. Samalla käy ilmi, että Davidia piinavien jakomielisten persoonoiden taustalla olikin ikivanha ja pahantahtoinen parasiitti-mutanttiolento Varjokuningas, Amahl Farouk (Navid Negahban). Olento esiintyi muun muassa petollisesti Davidin ystävänä Lenny Buskerina (Aubrey Plaza), jonka roolihahmo palaa myös sarjan kolmannella kaudella.

Mainos

Eeppisen taiston myötä David onnistuu työntämään varjokuninkaan pois kehostaan ja saamaan takaisin oman mielensä hallinnan. Prosessi kuitenkin herrättää Davidin mielessä uudenlaisen pahuuden ja vallanhimon, jotka asettavat hänet vastakkain omien ystävien ja liittolaisten kanssa.

Legionin 3. kaudella David lyöttäytyy yhteen nuoren mutantin Switchin kanssa (Lauren Tsai), jonka aikamatkustuskyky auttaa Davidia suunnitelmassaan korjata aiheuttamansa vahingot. Sarjan kolmannella  kaudella esitellään myös Charles Xavierin hahmo, jolla on kytkös Davidin menneisyyteen ja kykyihin. Sarja jatkaa mielikuvituksellista kerrontatyyliään, joka haastaa katsojan monitasoisuudellaan.

Legionin kolmas kausi alkaa FOX-kanavalla 1. heinäkuuta klo 23.00 ja on katsottavissa Ruutu-palvelussa jälkikäteen. Legionin kaudet 1. ja 2. ovat katsottavissa Ruudussa heinäkuusta alkaen.

Mainos