Mainos

Kun Joe-joukko pelastaa jälleen maailman terrorismin kynsistä ja juhlat ovat railakkaimmillaan, päättää paha Cobra Commander (Luke Bracey) nousta haudastaan ja teloittaa kaikki juhlivat sankarit. Jäljelle jäänyt eliittien eliitti lähtee kostoretkelle, joka vie tyypit syvälle salaliittoon, jonka lonkerot ulottuvat Yhdysvaltain presidenttiin saakka.

Willis

G.I. Joe: kosto on jatkoa vuonna 2009 ilmestyneelle G.I. Joe: The Rise of Cobra -elokuvalle. Molemmat leffat perustuvat G.I. Joe -sarjakuviin ja samannimiseen 1980-luvulla Suomenkin televisiovastaanottimissa pyörineeseen animoituun tv-sarjaan. Meininki on siis puhdasta sotatoimintaa, lihakset öljyttynä ja aseet yli-inhimillisinä.

Mainos

Johnson

G.I. Joe: Cobra Strikes -nimisen elokuvan oli määrä ilmestyä elokuvateatterilevitykseen jo kesäkuussa 2012, mutta Paramount veti leffan pois viime hetkellä vedoten siihen, että elokuvasta halutaankin tehdä 3D-konversio. Todellinen syy oli kuitenkin se, että Channing Tatumin kanssa haluttiin kuvata lisää kohtauksia, koeyleisön ollessa tyytmätön näkemäänsä.

3D-konversio
Jos hankkii itselleen Blu-ray 3D:n, voi tästä kuvasta ottaa esimakua syvyysvaikutelmaan muropaketti-3D-lasien kanssa.

G.I. Joe: Retaliation -nimellä nyt julkaistu elokuva, tuli Suomeen lykätyn ensi-illan takia ainoastaan DVD- ja Blu-ray-levitykseen, mutta se on silti kovaa ja taattua G.I. Joe -sotatoimintaa.

Koska Schwarzenegger alkaa vetelemään jo viimeisiään, on Dwayne Johnsonista selkeästi tulossa Arskan korvike. Miestä nähdään jokaisessa vähänkin äijätoimintaa sisältävässä leffassa, eikä se välttämättä ole lainkaan huono juttu. Itse olen alkanut pitää Johnsonista ja tietäähän sen heti mitä on luvassa, kun hormoonilla pumpattu samoalainen näkyy posterissa. Samaa settiä siis on tässäkin tarjolla, kun aikaisemmassa Joessa ja viimeisimmässä Fast & Furiousissa.

Tankki

Bonusarkusta löytyy palasiksi pilkottu making of, jossa poikkeuksellisesti kerrotaan enemmän leffan tuotannosta kuin ohjaajan ylivertaisuudesta tai Bruce Willisin ihanuudesta.

G.I. Joe: Kosto on juuri sellaista aivot nakrikkaan kakkaa, mikä uppoaa 13–16-vuotiaisiin poikiin. Muut välttäkää, jos ykkönen ei miellyttänyt.

Mainos