Mainos

G.I. Joe on maailman parhaista sotilaista koostuva koulutettu supersotilasjoukkio, jonka tehtävänä on ylläpitää maapallon rauhaa. Ilkikurinen Cobra joukko kuitenkin on kehittänyt MARS -peiteyhtiön avulla uuden nanotekniikkaan perustuvan aseen, jonka avulla MARS -yhtiön toimitusjohtaja haluaa maailman herruuden (mitäpä muutakaan?). G.I. Joe värvää ryhmäänsä pari uutta tulokasta (Channing Tatum ja Marlon Wayans), jotka lähtevät koulutuksen myötä taistelemaan aikaa vastaan maailman pelastuksesta.

 

Stephen Sommers kuuluu ohjaajana siihen ryhmään joka haluaa tehdä maailman isoimmat räjähdykset ja suurimmat lavasteet joko oikeasti tai vähintään CGI -tekniikalla. Näin myös tässä. G.I. Joe onkin loistoviihdettä kaikille pikkupojille ja ei enää niin pienille pojille, joita kiinnostaa massiiviset tuhot ja kauniit naiset. Naiskaunedesta vastaakin vuonna 1981 syntynyt brittiherkku Sienna Miller, jonka kireä nahakapuku myötäilee neidon kurveja kivasti pitkin kaksituntista elokuvaa. Juoni on tässä leffassa sivuseikka, sillä kyseessä on aivoton actionseikkailu maailman laidalta toiselle. Näyttelijöiden uskottavuus on tosin välillä koetuksella, sillä mm. Scary Movie -saagan takana oleva Marlon Wayans ylinäyttelee ajoittain jopa myöthäpeän tasolla.

Mainos

 

Tekniikaltaan G.I. Joe RotC Blu-ray on Paramountin tyyliin viimeisintä uutta, joten lähes kaikki tekniset herkut löytyvät kiekolta pause-graafia myöten. Leffan kuva on todella terävää ja ääniraita syljetään ulos parhaimmillaan DTS HD Master Audiona, jonka dynaamisuus on vertaansa vailla.

    Bonuksista löytyy ainoastaan ohjaajan ja tuottajan kommenttiraita, sekä pari puolen tunnin dokkaria leffan ja leffan efektien teosta. Enemmänkin olisi voinut helposti katsella, mutta ovatpa nämäkin sentään edes HD-tasoisia.

 

Kaikille aivottoman toiminnan ystäville tässä on loistokas actionpaketti toistuvaan käyttöön, mutta syvällisen kerronnan ystävälle se ei tarjoile yhtikäs  mitään.

 

KE

Mainos