Mainos
Vuosien epävarmuuden jälkeen siitä, toteutuuko Joker 2 todella, jatko-osa on edistynyt viime kuukausina huomattavasti ohjaaja Todd Phillipsin paljastettua, että DC-elokuvien tulevan osan nimi on virallisesti Joker: Folie à Deux.

Joaquin Phoenixin rinnalla olevien näyttelijöiden kokoonpano on hiljalleen koossa, ja tänään kerrotaan, että yksi vuoden 2017 Get Out -elokuvan tähdistä on mukana Joker 2:ssa.

Catherine Keener, joka näytteli matriarkka Missy Armitagea Jordan Peelen ohjaajadebyytissä, on saanut Deadlinen mukaan ”merkittävän roolin” Joker 2:ssa, vaikka lehti mainitsikin, ettei tästä salaperäisestä hahmosta ole vielä yksityiskohtia.

Mainos

Get Outin ohella Keenerin voi tuntea elokuvista kuten The 40-Year-Old Virgin ja The Adam Project sekä tv-sarjoista kuten Kidding ja Modern Love.

Keener on viides näyttelijä, joka paljastetaan Joker 2:een, sillä Sophie Dumondin rooliin odotetun Zazie Beetzin lisäksi mukaan ovat tulleet myös Lady Gaga ja Harry Potter -tähti Brendan Gleeson.

DC Extended Universen ja Matt Reevesin The Batman -maailmasta erilliseen jatkumoon sijoittuva vuoden 2019 Joker seurasi Joaquin Phoenixin esittämää Arthur Fleckiä, juhlaklovnia ja pyrkivää stand up -koomikkoa, jonka kamppailu mielisairauden kanssa ja se, että hänen elämänsä eri ihmiset kohtelevat häntä huonosti, johtaa siihen, että hänestä tulee Rikoksen klovniprinssi ja hän inspiroi kapinaa Gotham Cityn varakkaita asukkaita vastaan.

Kriitikot ottivat Jokerin hyvin myönteisesti vastaan, ja siitä tuli ensimmäinen K-16-ikärajan ylittänyt elokuva, jonka lipputulot ylittivät miljardi dollaria.

Vaikka Jokeri oli alun perin suunniteltu itsenäiseksi elokuvaksi, ei ole yllättävää, että Warner Bros. ja DC päättivät tehdä elokuvalle jatko-osan.

Mainos