Mainos
Gooojiiraaa! Taas tanner tärisee ja pöksyissä värisee, kun jättimonsterit lähtevät turpakäräjille.

Vuonna 2014 Godzilla teki tuhoaan. Viisi vuotta myöhemmin Godzilla ja kourallinen muita monstereita tekevät paluun. Ihmiset ja kaupungit jäävät jalkoihin. Salaperäinen Monarch-yhtymä on edelleen kovin mystinen omien tarkoitusperiensä kanssa, ja salailu johtaa väärinkäytöksiin, väärinkäsityksiin ja tuhon uhkaan.

Mainos

Vanhan Godzillan jäänteet edelleen olemassa

Godzilla 2: King of the Monsters on jatkoa vuonna 2014 ilmestyneelle Godzilla-elokuvalle. Nimikkomonsteri Godzilla on ulkomuodoltaan lähinnä tuskaisaa manaattia muistuttava wannabe-T-Rex.

Alunperin Japanista lähtöisin olevan Godzilla-sarjan monsterit olivat kumipukuun pukeutuneita ihmisiä, jotka teutaroivat pienoismallikaupungin päällä. Tämä näkyy edelleen hahmojen ulkomuodossa, ja jonkinlaista naiivia ilmettä löytyy jokaisen monsterin olomuodosta. Näiden otuksien tukkanuottaset ei paljoaa jaksa lämmittää, kun samaistuspinta jää ohueksi kuin folio.

Aito ja alkuperäinen japanilainen Godzilla oli rehellistä kumia.

Elokuvan ihmishahmot ovat ennalta-arvattavia ja ratkaisuissaan typeriä, eikä heistä jaksa välittää piirun vertaa. Tarinan kannalta ihmiset lienevät pakollinen paha. Harmi vaan, ettei siitä sitten irtoa muutamaa väkinäistä irtovitsiä enempää. Näyttelijätkin näyttävät juuri niin kypsiltä, kuin mitä sopimuspaperissa lukeva pakko osallistua jatko-osiin heille sanelee.

Kannattaako tuhlata aikaa?

Godzilla 2 on merenpinnan alta pinnalle pulpahtanut kakkapökäle, eikä tätä jatko-osaa olisi tarvittu. Ilmeisesti jossain studion sopukoissa on huomattu, että lisenssi raukeaa, ellei jatko-osaa tule riittävän ajoissa, joten juosten sitten kuseksitaan kintuille tämäkin käsikirjoitus.

Nukahdin leffaa katsoessa 12 kertaa. Olkoon se testamentti elokuvan kiinnostavuudesta. Godzilla 2: ei jatkoon.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Godzilla 2: King of the Monsters
Edellinen artikkeliKassamagneetiksi povattu supersankarileffa jäi 10 miljoonaa dollaria tappiolle
Seuraava artikkeliBorderlands 3 -toimintapeli jatkaa legendaarista pelisarjaa syyskuun puolivälissä
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
godzilla-2-king-of-the-monsters-arvosteluGodzilla 2 on merenpinnan alta pinnalle pulpahtanut kakkapökäle, eikä tätä jatko-osaa olisi tarvittu. Ilmeisesti jossain studion sopukoissa on huomattu, että lisenssi raukeaa, ellei jatko-osaa tule riittävän ajoissa, joten juosten sitten kuseksitaan kintuille tämäkin käsikirjoitus.