Mainos

Jenkkikoomikko Chris Rock kiinnostuu tyttäriensä kautta mustien naisten hiuksista ja siitä miten paljon niihin uhrataan rahaa ja vaivaa. Niinpä Chris päättääkin lähteä tutkimaan asiaa perin pohjin. 

 

Aluksi haastatellaan lähinurkkien Barber Shoppeja, niiden jälkeen julkkiksia ja sitten matkustellaan vielä ympäri maailmaa selvittämässä hiuspehkojen salaisuuksia. Lopuksi osallistutaan vielä maailman parhaiden parturien kansainväliseen kilpailuunkin.

Mainos

 

Parturikauppa

 

Good Hair on dokumentti, joka mielenkiinnottoman alkuasetelmansa myötä onnistuukin nappaaman katsojan samantien todella kiehtovaan maailmaan. Kukapa länsimaalainen olisi uskonut että mustilla naisilla on tänä päivänä hämmästyttävän vaikeaa kiharapilvensä kanssa. Letti pitää nimittäin suoristaa päinvastaisella permiksellä ja sitten vasta voidaan aloittaa leikkuu, värjäys tai hiustenpidennys.

 

Kaikki tämä tukkaoperointi maksaa maltaita ja mistäs muusta rahat revitään kuin oman miehen kukkarosta. Ne naiset joilla ei ole miehiä, ovatkin usein täysin persaukisia, mutta letti on kuosissa.

 

Tukka lähtee, Chris Rock jää

 

Good Hair on tehty poikkeuksellisen hauskaksi, mutta asiapitoiseksi dokkariksi. Chris Rock onnistuu naurattamaan komiikallaan kerta toisensa jälkeen uusilla, hauskoilla tilanneletkautuksillaan ja vertauskuvillaan.

 

Vaikka dokkari onkin hauska, sisältää se myös todella paljon asiaa ja kiinnostavia yksityiskohtia. Chris tutustuttaa katsojan kemikaaliseoksiin jotka sulattavat alumiinia, mutta sitä käytetään jo 4-vuotiaiden ruskeaihoisten tyttöjen päähän. 

 

Hän seuraa intialaisnaisia, jotka uhraavat hiuksensa jumalille, mutta ”jumala” antaakin ne hiusten jälleenmyyjälle, joka tekee suortuvilla 15 000 dollaria parissa tunnissa joka päivä.

 

Kaiken tämän lisäksi päästään tutustumaan intiimisti maailman parhaisiin partureihin, jotka kisaavat ja stressaavat paremmuudestaan. Kovin jätkä näistä ei treenaa massiivista showtaan lainkaan ja tekee silti mestariluomukset.

 

Kaikki nämä on esitelty hienosti ja mielenkiintoisesti. Niinpä puolitoista tuntia vierähtää todella vauhdilla ja aivot on pakattu täyteen uutta nippelitietoa kippurakarvoista, kemikaaleista ja itsetunnosta.

 

Jason pistää kylmiltää karvat ojennukseen

 

Itse dokumentti on DVD:llä todella hyvälaatuisena ja ääniraitana toimii 5.1 –kanavainen Dolby. Surround –ääniä ei leffasta paljon löydy, mutta muusiikkikohtaukset ja muotinäytökset saavat takakanavista muhevaa potkua.

 

Levyltä löytyy ihme kyllä myös bonuksia. Tosin yksi niistä vain liittyy itse dokkariin, nimittäin kommenttiraita. Loput ovat Scanboxin tulevien julkaisuiden trailereita.

 

Mikäli Chris Rockin huumori ja tummien tyttöjen karvoitus kiinnostaa vähääkään, on Good Hair loistava viihdepaketti pienoisella sivistyksellä. Sitä voi erittäin lämpimästi suositella!

 

KE

Mainos