Mainos
Muistatko muutaman vuoden takaisen, Jack Blackin tähdittämän kauhuseikkailu Goosebumpsin? En minäkään, mutta leffa on joka tapauksessa nyt saanut jatkoa Goosebumps 2:n muodossa.

Goosebumps-elokuvat kertovat kauhukirjailija R.L. Stinesta, jonka kirjat heräävät taikaloitsun avulla eloon. Kirjojen paha nukke, ärsyttävällä naurullaan valjastettu Slappy operoi paholaisia, joiden avulla se meinaa valloittaa maailman tälläkin kertaa. Koko homma saa alkunsa, kun kolme poikaa löytävät suljetun kirjan ja koomassa olevan Slappy-nuken. Loitsun luettuaan Slappy kuitenkin herää ja ottaa heti hommat haltuunsa.

Mainos

Kauhua 12-vuotiaille

Goosebumps 2: Haunted Halloween kertoo nimensäkin mukaan Halloween-yöstä, josta Slappy-nukke yrittää ottaa kaiken irti. Elokuvan päähenkilöt ovat noin 12–14-vuotiaita poikia, joiden myötä koko leffan kohderyhmä on pääasiassa 12-vuotiaat lapset. Leffan kauhu on puolijännittävää. Aikuisetkin säpsähtelevät jump scare -kohtauksissa, mutta muuten leffa ei onnistu pelottamaan. Jännitystä ja täpäriä tilanteita on kuitenkin jonossa, jonka vuoksi elokuva pysyy varsin imuisana.

Mitä ekstroja?

Blu-ray-ekstroissa kurkistetaan kulisseihin muutaman klipin myötä. Lisäksi tarjolla on poistettuja kohtauksia ja väsynyt naurukela.

Goosebumps 2: Haunted Halloween on viihdyttävä 12-vuotiaiden kauhuleffa, jonka parissa viihtyy aikuinenkin. Mitään huikeaa ei kuitenkaan kannata odottaa, sillä ensimmäisen Goosebumps-leffan kliseet toistuvat tässäkin. Jos on nähnyt ensimmäisen leffa, on nähnyt tämänkin.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Goosebumps 2: Haunted Halloween
Edellinen artikkeliHarvahampainen Vesa-Matti Loiri muuttaa maaseudulle illan tv-spektaakkelissa
Seuraava artikkeliSuomalainen agenttipeli sai VR-tuen – Respawnin toimitus otti ensituntumat
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.