Mainos

 Grand Canyon on jättiläismäinen kraaterinomainen louhos, jonka vesivirtaukset ovat muokanneet keskelle aavikkoa ja havumetsää. Sen halki virtaa Colorado-joki, jonka surulliselta näyttävään tulevaisuuteen tämä dokkari keskittyy.

 

Homma on nimittäin niin, että Colorado-joki juottaa 30 miljoonaa amerikkailaista ja pitää yksin elossa jenkkien hämmentävintä kaupunkia Las Vegasia. Vaikka joen kapasiteetti on valtava, ei sekään yksin pysty ylläpitämään amerikkalaisten hullua janoa ja vedentarvetta. Joki on kuihtunut vuosisadassa järkyttävän paljon ja tutkijat epäilevätkin jo seuraavan sukupolven kävelevän kuivan Grand Canyonin pohjalla.

Mainos

 

Joki

 

Dokkari kertoo nimensä puolesta Grand Canyonista ja sen yksityiskohdista, mutta todellisuudessa se on vedenkulutusta vastustava propagandavideo, joka pistää amerikkalaiset ajattelemaan. Ja toivottavasti pistää oikeasti, sillä jos joki kuivuu, hörppäävät jenkit seuraavaksi meidän vetemme ja pian me suomalaisetkin asumme erämaalla, jossa on kaiken lisäksi lumeton talvi.

 

Kanootti

 

Itsekin Grand Canyonilla tallustelleena odotin dokkarin näkemistä kovasti, sillä kyseessä on niin eeppiset maisemat, että toista yhtä jäätävää kalliota saa hakea kaukaa. Dokkari sellaisenaan on varsinainen pettymys, sillä vaikka maisemat ovat kauniita ja kuvaus uljasta, on sisältö tylsää ja loppujen lopuksi mitäänsanomatonta. Vaikka leffa on saatavilla kolmiulotteisena, ei keinokolmedee vastaa millään oikean kanjonin järjettömyyttä.

3D-kanjoni

Jos sinulta löytyy kasari-3D-lasit, voi tästä kuvasta ottaa esimakua. Blu-rayn 3D on kuitenkin sitä aitoa 3D:tä, eikä tätä sinipunashittiä.

Grand Canyon Adventure: River at Risk on kelpo pätkä luontodokkareiden ystäville ja Isossa Kanjonissa vierailleille, mutta silti se toimii vain kertakäyttöisenä ajanvietteenä.

KE

 

 

Mainos