Mainos
Nintendo Switch saa myös osansa Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition -nimihirviöstä. Rötöstely kannettavassa muodossa kuulostaa houkuttelevalta, mutta onko se sitä?

Grand Theft Auto -pelit tuskin esittelyä kaipaavat, ja tämän kyseinen trilogiakin lienee tuttu jo useammallekin. Jos aiempi arviomme jäi lukematta, kannattaa se vilkaista tästä.
Tässä arviossa keskityn lähinnä siihen, miltä peli tuntuu Nintendo Switchillä

Mainos

Lyhyesti vain GTA Trilogy

Nimihirviö on aivan liian pitkä toistettavaksi, joten käytän tässä nyt lyhennettä GTA Trilogy tarkoittamaan Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Editionia.

Nintendo Switch tarjoaa kaksi tapaa pelata GTA Trilogya: kannettavan ja telakoidun. Pelasin GTA Trilogyn kolmea peliä pääasiassa kannettavassa muodossa, sillä se on vielä toistaiseksi Nintendo Switchin yksi isoimmista valttikorteista. En ota visuaalisen ilmeen muutoksiin juuri kantaa, sillä minulla ei ole niin vahvaa nostalgian tunnetta suuntaan eikä toiseen näiden pelien suhteen.

Kolminkertainen kakku

GTA Trilogy vierittää pelaajalle kolme kertaa avoimen maailman rötöstelyjä Grand Theft Auto 3:n, Vice Cityn ja San Andreasin muodossa. Pelillisesti nämä kaikki kolme ovat jo melko vanhentunutta kamaa, mutta kannettavassa muodossa se ei tuntunut haittaavan juuri yhtään.

Nintendo Switchin kannettavassa muodossa ohjaus tuntui suhteellisen sujuvalta, ruudun päivitys ihan ok:lta ja grafiikat ihan mukiinmeneviltä. Iso vahva ”ihan jees” virittyi mieleen huristellessa moottoripyörällä kasaritunnelmissa Vice Cityssä.

Näiden kolmen pelin pelaaminen on takkuisuudesta huolimatta ihan hauskaa Nintendo Switchin kannettavassa muodossa, mikä on tietysti iso plussa.

Fyysisen kopion hankkivat joutuvat lataamaan Vice Cityn ja San Andreasin erikseen, sekä GTA 3:eenkin pitää ladata kikkare, jotta peliä pääsee pelaamaan. Suoraan peliin on siis turha haaveilla pääsevänsä pelipakettia avatessa ensimmäistä kertaa. Mutta tämä nyt onkin nykyaikana ihan normitilanne joka tapauksessa.

Latausajat olivat ihan siedettävät, jopa nopeat, kun miettii miten kauan esim. Grand Theft Auto 5 latautui vaikkapa PS4:lla – yli pari minuuttia.

Telakoituminen on slangitermi

GTA Trilogya ei kannata pelata Nintendo Switchillä telakoidussa muodossa, sillä silloin paljastuu kaikki se ankeus mitä peli on joutunut kärsimään siirtyessä Nintendo Switchille. Ruudulle pärähtää tällöin iloton muhjuinen nykivä krapulaoksennus, jonka katsominen ei aiheuta lähinnä mitään muuta kuin vatsan väänteitä.

Jos GTA Trilogya on pakko pelata isolta ruudulta, niin siihen löytyy useita erilaisia käypiä vaihtoehtoja, joista Nintendo Switch ei ole yksi niistä. Nintendo Switchin tehot kun eivät ole kovin kummoiset ja parikymmentä vuotta vanhaa pelimoottoria ei juuri ole millään tavalla optimoitu Nintendo Switchiä ajatellen.

Taskuun ja menoks! Kannattaako ostaa?

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition on pitkästä aikaa kannettavaan muotoon Nintendolle ilmestynyttä rotostelusimulaattoria, joka on ihan ok pelattava vielä tänä päivänäkin.

Viimeksi Nintendo DS:lle China Town Warsin muodossa ilmestynyt GTA skippasi kokonaan Nintendon 3DS:n. Sen verran hauskaa Nintendo Switchillä GTA:n pelaaminen oli, jotta toivoisi ihan vain Nintendo Switchiä varten kehitetyn GTA:n ilmestymistä. Rockstarin tuntien tälläinen voisi onnistua joskus GTA 6:n jälkeen, eli vaikkapa vuonna 2076.

Tiivistyksenä: Kannettavassa muodossa GTA Trilogy on ”ihan jees”, telakoitumista ei kannata harkita, ei GTA:n eikä minkään muunkaan suhteen. Ei myöskään kannata googlata, mitä slangitermi telakoituminen tarkoittaa.

Mainos