Mainos

Hal Jordan (Ryan Reynolds) on lentäjä-ässä, joka hallitsee hävittäjät ja muutkin lentokoneet kuin omat taskunsa. Hal ruskoi hajamielisyyksissänsä koelennolla upouuden hävittäjän ja saa muiden lentäjien vihat niskoillensa. Pikku nujakoinnit jää kuitenkin sivuseikaksi, sillä avaruudessa vallitseva Vihreän Lyhdyn voima valitsee Halin uudeksi jäseneksi, galaksien väliseen rosvo-poliisi-leikkiin.

Hal saa uskomattomat supervoimat, jotka toimivat tahdonvoiman avulla. Hänen tarvitsee vain ajatella haluamaansa ja supersormus hoitaa loput. Hal ei saa voimia huviksensa, sillä avaruudessa velloo monsteri, joka saa voimansa pelosta. Mitä enemmän ihmiset ja humanoidit pelkäävät, sitä suuremmaksi örrimörri kasvaa. Seuraavana örtsyn tappolistalla on toki maapallo ja lopulta Oa-planeetta.

Sormus

Mainos

Green Lantern on 007: Casino Royale -ohjaaja Martin Campbellin näkemys DC-Comics-sarjakuvaklassikosta. Näkemys on yleisesti ihan onnistunut. Hal Jordanin hahmon tarina on kiva hassuine ongelmineen ja kiihkeine tunteineen. Myös överiavaruusscifihuttu on onnistuttu rakentamaan ihan mukaansatempaavaksi. Toimintaa piisaa alusta loppuun.

MUTTA elokuva tuntuu jotenkin todella keskeneräiseltä. Ikään kuin käsikirjoittajilta olisi loppunut rahat kesken kaiken, tai puolivalmis raakakässäri olisi varastettu kirjoituspöydältä julkaisukiireiden takia. Hetkinen – näin oikeasti onkin käynyt. Nimittäin ohjaaja/käsikirjoittaja Greg Berlanti aloitti elokuvan käsikirjoittamisen vuonna 2007, mutta jätti sen keskeneräiseksi hypätessään ohjaamaan This Is Where I Leave You -elokuvaa. Kässäri jäi pöydälle, josta sen jatkoi kiireellä loppuun Michael Green. Tämä jättää lopulta varsin onton kuvan elokuvasta, eikä jatko-osaa tee mieli odotella. Luulisi että 200 miljoonan dollarin budjetilla saisi jo kunnon käsikirjoituksenkin.

Punavihermies
Vihreiden lyhtyjen johtaja saattaisi jäädä pahasti punavihersokeudesta kärsivältä näkemättä.

Vihreä lyhty -Blu-ray -kuorissa kahtena kappaleena: normaalina teatteriversiona ja 10 minuuttia pidempänä Extended Cut -versiona. Allekirjoittanut oli varmasti erittäin jumissa sillä 10 minuuttia pidemmässä versiossa ei näyttänyt olevan mitään uutta toiseen versioon nähden. Joitain kohtauksia oli siis vain pidennetty sekunnilla tai kahdella, joista olemattomat minuutit kasautuvat.

Bonusmateriaaleista löytyy ne perinteiset making of -koosteet, BD-Live ja poistetut kohtaukset. GL-faneille tarjoillaan vielä Justce League #1 -sarjakuva, digitaalisena versiona, joka on virkistävä bonari.

Green Lantern on sopivaa settiä kaikille toiminnan ja sarjakuvien ystäville. Kohdeyleisö pitää varmasti näkemästään, vaikka mistään mestarieepoksesta ei kyse olekkaan.

KE

Mainos