Mainos
Grand Theft Auto 6 -pelin julkistukseen on vielä aikaa ainakin puolitoista vuotta, mutta huhut, vuodot ja juorut vellovat jo vilkkaana.

Tuoreimpien huhujen mukaan GTA 6 sisältäisi aiempaa realistisemman poliisisysteemin.

Ensinnäkin kun pelaaja tekee rötöksiä ja kun joku hälyttää poliisin paikalle, sen saapumisessa kestää aiempaa kauemmin – toki riippuen siitä, kuinka lähellä lähin partio on pelaajaa sillä hetkellä, kun hätäkeskus saa hälytyksen. Poliisi ei myöskään lähtökohtaisesti ala ampumaan pelaajaa, vaan antaa rauhassa mahdollisuuden antautumiseen. Vasta, jos pelaaja hyökkää, poliisi vastaa tuleen.

Mainos

Aiemmista GTA-peleistä tuttu auton maalaaminen ei enää toimi poliiseja hämätessä. Jatkossa poliisi muistaa auton merkin, mallin ja rekisterikilven. Pelkällä maalaamisella ei siis enää pötkitä vapaana Vice Cityn yöhän kiivaan takaa-ajon jälkeen.

Kaupungin valvontakameraverkosto toimii kuten oikeassa elämässä. Jatkossa poliisi voi paikantaa pelaajan, mikäli tämä liikkuu etsintäkuulutettuna kaupunkialueella. Maaseutu ei tietenkään ole katettu kameroilla, joten huntti päällä ei kannata liikuskella Vice Cityssa, vaan skutsissa.

Mikäli pelaaja linnoittautuu rakennukseen – joista muuten suurimman osan pitäisi olla täysin tutkittavissa – poliisit eivät rynni suin päin sisään ja ala räiskimään. Poliisit sen sijaan piirittävät rakennuksen ja jäävät odottamaan, että pelaaja tekee virheen ja näyttäytyy esim. ikkunoissa.

Vaikka pelaaja ei olisi tehnyt rikoksia ja ajaisi nätisti, poliisi saattaa silti pysäyttää pelaajan tämän ajaessa autoja. Poliisi voi tehdä satunnaisen alkoholi- ja huumetestin, joten pelaajan ei kannata ottaa ja ajaa.

Kuten aina, kaikkiin huhuihin kannattaa suhtautua skeptisesti, kunnes Rockstar Games ne todella vahvistaa oikeiksi. Yhtäkään edellä mainittua ominaisuutta ei olla virallisesti vahvistettu, mutta ne kuulostavat siltä, että ne voivat hyvinkin pitää kutinsa.

GTA 5 saa uutta sisältöä kesäkuussa

Kesäkuun 13. päivä GTA Online saa uutta sisältöä Mercenaries-lisäosalla.  Näin Rockstar Games kuvailee tulevaa lisuketta:

Lähde lentoon eliittilentäjien ja entisten sotilaiden joukkueen rinnalle taistelemaan San Andreaksen suurimman yksityisen armeijan monoliittisia voimia vastaan GTA Onlinessa: San Andreas Mercenaries, toiminnantäyteinen uusi päivitys.

Asiantunteva lentokonemekaanikko ja lentäjä-Ässä Charlie Reed on kokoamassa laivuetta taitavista lentäjistä ja palkka-aseista, jotka tunnetaan vain Los Santos Angels -nimellä ja jotka ryhtyvät uusiin tuottoisiin yksityisiin töihin varastamalla arkaluonteisia tietoja palvelinfarmeilta, tekemällä ratsioita ja pudottamalla räjähteitä arvokkaisiin kohteisiin eri puolilla osavaltiota.

Charlien avulla Mammoth Avengerista tulee parannettu ilmakomentokeskus, joka on varustettu uudella operaatioterminaalilla ja asejärjestelmien päivityksillä. Lisäksi aloitat uusia yrityksiä, joissa kuljetat arvokasta salakuljetuskauppaa maassa, sekä törmäät spontaaneihin tilaisuuksiin vapauttaa käteistä ja hyödykkeitä tuottoisista kiertävistä kohteista.

Sekä uudet että kokeneet salakuljettajat hyötyvät myös Avengerin ja hangaarin omistajille suunnatuista päivityksistä, kuten mahdollisuudesta säilyttää ja muokata Avengeria hallissasi tai jopa säilyttää ja käyttää Avengeria ilman hallin tai laitoksen omistamista.

Lisäksi koko GTA Online -kokemukseen on luvassa lisää jatkuvia parannuksia, sillä päivityksen mukana on tulossa vielä lisää pelaajien toivomia parannuksia, kuten mm. seuraavat:

   • Kun soitat Mors Mutual Insurance -vakuutusyhtiölle, voit lunastaa kaikki tuhoutuneet ajoneuvot kerralla.
   • Asetukset-valikkoon lisätään vaihtoehtoinen sprintin ohjausvaihtoehto (pidä painettuna sprinttiä varten).
   • Mukautetut kuvaustunnisteet autotalleille, jotta voit löytää suosikkiautosi nopeasti.
   • Willard Eudora ja Albany Classique Broadway tulevat kelvollisiksi taksityöskentelyyn, kun käytät taksilivereitä.
   • Päivitykset, joilla lisätään rekvisiittaa ja säävaihtoehtoja, mukaan lukien lumi.
Mainos