Mainos

Haarautuvan rakkauden talo kertoo avioparista Juhanista (Hannu-Pekka Björkman) ja Tuulasta (Elina Knihtilä). Parisuhteen eräpäivä on koittanut, eikä hyvästä yhteiselosta näytä olevan toivon pilkahdustakaan. Logististen ongelmien vuoksi he kuitenkin päättävät toistaisesti asua samassa talossa, mutta jakavat yläkerran Tuulalle ja alakerran Juhanille. Juhanin paras ystävä pakottaa kuitenkin miehen tutustumaan uusiin naisiin ja siitä alkaakin sitten paha koston kierre. Kun soppaan sekoitetaan vielä yksi kuolema ja kadonneet 81 000 €, saadaan sopan sekaan muutama sattumakin.

 

Mika Kaurismäen käsikirjoittama, ohjaama ja jopa tuottama HRT on kelpo hömppäviihdettä suomalaiseen tapaan. Huumori on paikoittain vallatonta, mutta osittain leffa on varsin kliseinen ja siksi hieman turhauttava. Sivujuonena toimivan rikostarinan on kai määrä luoda leffaan toinen ulottuvuus ja syvyys, mutta överinä nuija ja tosinuijamaisena se on lähinnä vain kömpelö turhuus. Ilman rikostarinaa leffa olisi ollut parempi vain pelkkänä hömppäkomediana, jossa paritellaan ainakin yhtä paljon kuin Levottomat -elokuvassa.

Mainos

 

DVD-levy sisältää itse leffan ja kotimaiselle elokuvalle poikkeuksellisen hyvän ääniraidan, nimittäin tarjolla on stereon ja Dolby 5.1:n lisäksi mahtipontinen DTS ES 6.1. Lieneekö tuotanto nykyisin halvempaa vai mistä moinen herkuttelu johtuu, sillä monikanavan etuja ei kuitenkaan hyödynnetä lähes lainkaan… tai ainakin varsin laimeasti. Subbari ei paljon laula eikä takakanavissa kilju lokit tai räjähdykset.

    Bonareista löytyy tärkeimpien tekijöiden kommenttiraita, making of -haastattelu, trailereita, musiikkivideo ja yllättävän erilainen vaihtoehtoinen lopetus, joka on myös varsin raaka ja siksipä ei ehkä lopullisessa leffassa olekaan.

 

Kohdeyleisönä leffalle on ajateltu varmasti 40+ avio- ja avopareja, ja naisille leffa tuntuukin uppoavan aivan kympillä. Kriittiset miehetkin jaksavat leffan katsoa kertaalleen, mutta mikään päivittäiskulutustuote leffasta tuskin tulee. Leffaa voi kuitenkin suositella ihan kaikille seurusteleville tai joskus seurustelleille kotimaisen elokuvan ystäville.

 

KE

Mainos