Mainos

2000-luku oli Tappava ase -tähti Mel Gibsonille raakaa aikaa vaimonhakkaajakohujen vuoksi. Mies siirtyi estradilta ohjaajan pallille ja teki toinen toistaan vaikuttavampia ohjauksia. Hacksaw Ridge on Gibsonin uusin ja saastaisen kova kela sekin. He, jotka ovat unohtaneet menneet, ylistävät jälleen Gibsonia.

Hacksaw Ridge on tositarinaan perustuva elokuva, joka seuraa nuoren aseestakieltäytyjämiehen matkaa Yhdysvaltain armeijan riveissä. Aluksi hänen osallistumista Okinawan taisteluun yritettiin estää, lopulta mies palkittiin korkeimmalla mahdollisella palkinnolla, Medal of Honorilla, miehen ampumatta ainuttakaan laukausta.

Mainos

Hacksaw Ridge on todella vaikuttava elokuva. Tarina itsessään on uskomaton pelastus- ja sankaritarina vailla vertaa. Jenkkipatriotismiin sorrutaan luonnollisesti isolla kädellä, mutta ei onneksi Michael Bay -mittaluokassa – ja miksipäs ei, onhan tämä jenkkien tekemä jenkkilsotaleffa jenkkien saavutuksista.

Kuvaus, casting, ohjaus ja äänet ovat parasta A-luokkaa. Elokuva kannattaakin siis katsoa mahdollisimman isolla kuvalla ja monikanavaäänellä. Leffaa voi hyvällä omatunnolla kutsua parhaaksi sotaleffaksi sitten Pelastakaa sotamies Ryanin.


BD:ltä ei valitettavasti löydy ainuttakaan lisuketta, joka on todella harmillista, sillä kyseessä on kerrankin tuotanto, jonka lisukkeilla olisi ollut tarjota lisäarvoa. Elokuvan lopputekstejä ennen nähdään kuitenkin elokuvan kertomien tosielämän sankareiden haastatteluklippejä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Hacksaw Ridge – Aseeton sotilas
Edellinen artikkeliMahtavia uutisia X-Files-faneille: sarja jatkuu vuoden vaihteessa
Seuraava artikkeliTällainen miehistö nähdään Alien: Covenant -elokuvan selviytyjinä
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.