Mainos
John Carpenterin ikoninen, kauhugenrettä muuttanut Halloween (1978) on kyllästetty peräti yhdeksällä jatko-osalla. Yhdestoista Halloween (2018) laikaisee kaikki nuo yhdeksän maton alle ja kertoo, mitä olisi tapahtunut, jos Michael Myers olisikin vangittu ensimmäisen leffan jälkeen ja virunut 40 vuotta vankilassa.

Elokuvan tarina starttaa todella kiehtovasti. Näkökulma tuntuu heti tuoreelta ja Michael Myers inhimilliseltä ihmiseltä, harmaine partoineen. Michael viruu vankimielisairaalassa, jossa hän ei ole sanonut sanaakaan 40 vuoden aikana. Eri psykiatrit ovat kokeilleen kaikkia keinoja saada Michaelin suu auki, mutta mikään ei tunnu tepsivän. Toimittajakaksikko Dana (Rhian Rees) ja Aaron (Jefferson Hall) löytävät kuitenkin Michaelin vanhan maskin 1970-luvulta, joka saa tappajan vaistot jälleen aktivoitumaan. Lopun arvaakin… vai arvaako?

Mainos

Uusi, moderni tarina

David Gordon Greenin ohjaama ja käsikirjoittama (yhdessä Danny McBriden ja Jeff Fradleyn kanssa) “Halloween 2” on todella maittava lisä Halloween-leffasarjaan. Kuten aiemmin mainitsin, se unohtaa nuo yhdeksän aiempaa jatko-osaa ja jatkaa ykkösen tarinaa puhtaalta pöydältä. Elokuva onnistuu pyrkimyksessään täysin.

Halloweenin tarina sisältää luonnollisesti käänteitä, jotka osaa ennakoida, mutta leffan tunnelma on paikoitellen niin intesiivinen ja odottava, että se onnistuu pitämään katsojan piinaantuneena penkissä ja saa katsojan kiemurtelemaan istuimessaan vaivalloisesti.

Ikonista tunnusmusiikkia käytetään kekseliäästi leffan puolivälissä olevassa halloween-juhla-kohtauksessa, jossa katsoja tuntee paikoitellen olevansa elokuvan niskanpäällä, mutta sitten kaikki muuttuu hetkessä ja katsoja pelkää jälleen. Lapsenvahtimurhaaja on liekeissä!

Virginia Gardner on tämän leffan seksikäs lapsenvahti.

Mitä ekstroja?

Elokuvan Blu-ray-version perspuolelta löytyy viisi kurkistusta kulisseihin mm. Haddonfieldin kaupungin näkökulmasta, Jamie Lee Curtisin perspektiivistä, äänikerronan, kauhunaamarin ja elokuvasaagan historian näkökulmista.

Halloween (2018) on mitä onnistunein Halloween-jatko-osa, joka lunastaa hienosti lupauksensa piinaavan jännittävästä kauhuelokuvasta, tarjoten uutta näkökulmaa modernisti kerrottuna, pilaamatta alkuperäisen elokuvan taikaa.