Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Halt and Catch Fire – 2. tuotantokausi

Halt and Catch Fire – 2. tuotantokausi

Mainos

HBO Nordicilla vajaat vuosi sitten alkanut Halt and Catch Fire oli yksi viime vuoden parhaista tv-sarjoista. Jatkoa ei onneksi tarvinnut odottaa kokonaista vuotta, sillä sarjan toinen kausi saatiin HBO Nordicille vain muutama kuukausi Yhdysvaltain-esityksen jälkeen.

1980-luvun tietokonebisneksestä kertova sarja on konstailematonta draamaa asianmukaisella ajankuvalla varustettuna. AMC:n tuottamaa sarjaa voikin pitää läheisenä sukulaisena toiselle saman lafkan sarjalle, Mad Menille, joka niin ikään otti esittämästään 60-luvusta kaiken irti. Siinä missä Mad Men sijoittui viinankatkuiselle ja tupakansavuiselle mainosalalle, Halt and Catch Fire vie katsojansa aikamatkalle luovien nörttien pariin.

 

Sarja keskittyy pitkälti tietokoneisiin, mutta siinä samalla sivutaan myös niiden ohjelmistoa ja pelejä sekä verkkotekniikkaa. Kun internetiä ei ole vielä edes keksitty ja videopelitkin ovat kohtuullisen uusi juttu, on keskushahmojen puuhastelu ja työnteko kekseliästä, luovaa ja ennen kaikkea pioneerimäistä.

Mainos

Halt and Catch Firen viehätys ei kuitenkaan rajoitu vain lähihistorialliseen näpertämiseen, sillä sen todellisena selkärankana toimivat sen keskeiset roolihahmot Joe, Gordon, Cameron ja Donna. Etenkin Joen ja Cameronin välistä jännitettä riittää myös toiselle kaudelle, joskin toisen tuotantokauden myötä myös Gordonin ja Donnan tilanteet elävät kiinnostavalla tavalla.

 

Mad Meniä muistuttaa myös se, miten Halt and Catch Fire edistyy kaudelta toiselle. Aikaa on kulunut ja ensimmäisen kauden tapahtuvat ovat lähinnä vain kipeä muisto ihmisten mielissä. Tämä tietenkin heijastuu asiaan kuuluvalla tavalla toisen kauden tapahtumiin. Samalla tekniset edistysaskeleet luovat aivan omanlaisensa juonen, joka rakentaa ympärilleen kiehtovaa tarinaa niin ihmisistä kuin myös alan realiteeteistä.

On ihailtava sitä tyylitajua, jolla Halt and Catch Fire on rakennettu. Vaikka toiselta kaudelta puuttuu ensimmäisen kauden uutuudenviehätys, sarjaa seuraa enemmän kuin mielellään. Kymmenen jakson mittainen toinen tuotantokausi on muutoinkin nopeasti ahmittu, sillä AMC-sarja The Walking Deadin lailla jaksot ovat kestoltaan vain 41-minuuttisia. Onneksi jatkoa on luvattu, sillä sarjan kolmas tuotantokausi on luvassa vielä tämän vuoden aikana.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Halt and Catch Fire - 2. tuotantokausi
Edellinen artikkeliLaitearvostelussa SanDisk Connect – langaton muistitikku
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: Pixels
Jerry Kurunen
Televisiosarjoihin ja äärimetallimusiikkiin keskittynyt harrastelija-arvostelija, joka kirjoittamisen vastapainoksi harrastaa itsepuolustuslajeja ja voimailua. Siinä sivussa menevät video- ja roolipelit sekä satunnaisemmin kortti-, lauta- ja miniatyyripelit.
halt-and-catch-fire-2-tuotantokausiHBO Nordicilla vajaat vuosi sitten alkanut Halt and Catch Fire oli yksi viime vuoden parhaista tv-sarjoista. Jatkoa ei onneksi tarvinnut odottaa kokonaista vuotta, sillä sarjan toinen kausi saatiin HBO Nordicille vain muutama kuukausi Yhdysvaltain-esityksen jälkeen. 1980-luvun tietokonebisneksestä kertova sarja on konstailematonta draamaa asianmukaisella ajankuvalla varustettuna....