Mainos

Kaikkihan tuntevat Grimmin veljesten pelottavan sadun Hannusta ja Kertusta, jotka eksyivät metsään ja träkkäsivät reittinsä, ei GPS:n avulla vaan värikkäiden kivien. Lopulta he päätyivät suuren piparkakkutalon luokse, jota asuttikin ilkeä noita.

Kyllä, tämä tarina toimii myös leffan pohjana, mutta vain introna. Hannu (Jeremy Renner) ja Kerttu (Gemma Arterton) ovat jo varttuneet kolme- ja nelikymppisiksi aikuisiksi, jotka ovat ottaneet elämäntehtäväkseen tappaa pahaelkeisiä noitia, jotka lapsia kidnappaavat.

Hannukka ja Kerttuliini

Mainos

Hannu ja Kerttu: Noitajahti on onttojuoninen toimintaslasher, joka pröystäilee 3D:llä ja machoilee silvonnalla. Jonkinlainen ohut tarina elokuvalla on, mutta se on täysin toissijainen juttu. Pääpaino on puhtaasti toiminnassa.

3D
Kuten aina, tätäkin 3D-leffaa voit xtv:llä tarkastella jo ennakkoon sinupunakasarilaseilla.

Elokuvan hienointa antia on näyttävän 3D:n lisäksi meille suomalaisille oma sinivalkoinen veri, joka virtaa Pihla Viitalan isossa roolissa. Suomalaisneito esittää Hannun wannabe tyttöystävää, joka kulkee hyvän englanninkielentaidon kanssa läpi elokuvan. Nähdäänpä Viitala myös alasti ja jopa imetinkin siellä vilahtaa miehiä piristämässä! Voi veljet!

Ilman Viitalan osanottoa Hannu ja Kerttu olisi taas yksi tusinaroska muiden samanmoisten seassa. Eikun hetkinen… onhan se sitä joka tapauksessa nytkin.

Pihlatytön peppunen

Blu-ray 3D:lle lisämateriaaleja ei ole mahdutettu mukaan ainuttakaan, joten mm. Viitalan kulissientakaiset hehkutukset jäävät muiden versioiden omistajien herkuksi.

Mainos