Mainos

Supersuosittu ja jo kuudes Harry Potter julkaistaan kahden levyn erikoispainoksena jossa järjestettiin mm. historian ensimmäinen BD-Live tapahtumasessio.

 

Kaikki ovat kasvaneet teini-ikään ja Voldemort tiukentaa otettaan niin jästien kuin velhojenkin keskuudessa, eikä edes Tylypahka ole enää samanlainen turvasatama kuin ennen. Harry (Daniel Radcliffe) aavistelee vaaran piilevän myös linnan sisäpuolella, mutta Dumbledore (Michael Cambon) haluaa keskittyä valmistelemaan Harrya viimeiseen taisteluun, jonka tietää olevan pian käsillä. Harry ja Dumbledore ponnistelevat yhdessä löytääkseen keinon, jolla murtaa Voldemortin puolustus. Juuri siitä syystä Dumbledore värvää Tylypahkaan opettajaksi vanhan ystävänsä ja kollegansa, hyvistä yhteyksistään tunnetun, pahaa-aavistamattoman ja nautiskeluun taipuvaisen professori Horatius Kuhnusarvion (Jim Broadbent), jonka hallussa Dumbledore uskoo olevan ratkaisevaa tietoa. Hommaa vaikeuttaa vielä nuorten rakkauskuviot ja teini-iän ainaiset kriisit.

Mainos

 

Kuudes Harry Potter on ehdottomasti kaikista Harryista synkin ja erikoisin. Luvassa on tuttuun tapaan kaikki samat hahmot, hassuja taikasanoja riemunkirjavaa huumoria ja synkkiä pilviä.

Tällä kertaa elokuvantekijöillä on selkeästi ollut kohdeyleisönä Harry Pottereiden parissa jo teini-ikään kasvaneet nuoret. Teini-ikä on vahvasti läsnä hahmoissa jotka rakastuvat toisiinsa ja tarinassa joka on jo selkeästi tylsempi ja vauhdittomampi kuin aiemmat. Itse asiassa kyseessä on ehdottomasti tylsin Harry Potter seikkailu. Jopa seikkailu-sana on vähän yliampuva. Vauhdikas intro lupaa paljon, mutta jättää sitten kovin kylmäksi, eikä tarina tunnu lähtevän missään vaiheessa kunnolla käyntiin. Kun se sitten vihdoin lähtee, on lopputekstit jo edessä. Ennen lopputekstejä turhautumista vielä myllytetään Harmoinien sanoin ”kaikki tekemämme oli turhaa”. Käytännössä siis Harry Potter 6 on turha osa leffasaagaa.

 

Kaksilevyinen Blu-ray –julkaisu lupailee paljon, mutta onpa sitten jotenkin paljon pienenpi paketti kun odottaa saattaa. Ekstrojen määrässä ei ole pihistelty, mutta laadussa ja pituuksissa on senkin edestä. Kakkoslevyn kömpelyt näyttelijöiden toimittamat haastattelut on kuvattu kiireellisen oloisesti, eikä haastattelut suju lainkaan luontevasti. Klippien peruskesto on n. 4-6 min, kun taas kymmenkunta poistettua kohtausta on kestoiltaan n. puolisen minuuttia. Poikkeuksena on ainoastaan lähes tunnin mittainen J.K. Rowlingin dokkari, jossa seurataan naisen elämää viimeisen Harry Potter -seikkailun luomisessa.

Ehkäpä Warner Bros. Inc. luottaa liikaa ekstroissa levyyn ahdetun BD-Live ominaisuuden voimaan, jossa voi latailla Potteriin ja muihin Warnerin julkaisuihin liittyvää ekstrakamaa. Miinuspuolena BD-Livessä on se, että nettiyhteyden on oltava nopea, jotta sen käyttö ylipäätänsä on sujuvaa ja mukavaa. Hitaalla yhteydellä turhautuminen on varmaa, sillä esim. pienetkin videoklipit vievät joitain kymmeniä megoja.

Teknisesti BD-version itse elokuvassa ei ole mitään suurempaa moitittavaa. Kuva on niin terävää kun se olla ja vaan voi. Ääniraitana elokuvassa on Dolby True HD, mutta eipä sen olisi DTS HDMA:ta tai pakkaamatonta PCM:ää tarvinnutkaan olla, sillä leffassa on kuitenkin 80 % enemmän puhetta ja keskusteluja mitä aiemmissa. Keskikanavan rooli on siis tässä elokuvassa tärkein.

Koska BD:n kuvanlaatu on niin huimaa, on sillä negatiivinen vaikutus hätäisesti tehtyihin efekteihin, sillä elokuvateatterissa animaatiot sulautuivat leffaan paremmin, kun taas BD-versiossa CGI-tehosteet paljastuvat kokeneen silmään häikäilemättömän tehokkaasti. Ehkä pientä viilausta olisi joihinkin tehosteisiin vielä kaivattu.

 

Harry Potter ja puoliverinen prinssi on Harry Potter –keräilijän ja HC-fanin ostos, mutta muiden kannattaa ehkä tyytyä mielummin vuokraversioon.

 

KE

Mainos