Mainos

Yhdysvaltalainen rekkakuski Paul Conroy (Ryan Reynolds) herää tunkkaisesta arkusta. Taskusta löytyy sytkäri, joka paljastaa karun ympäristön. Happea taitaa riittää pariksi tunniksi ja lautojen välistä rapisee hiekkaa suuhun.

Iloiseksi yllätykseksi jalkopäästä löytyy arabian kielellä varustettu matkapuhelin, jossa jopa on kuuluvuuskenttää. Paul ei tunnu kuitenkaan saavan kiinni ketään tuttua ja lompakostakin on varastettu amerikkalainen turvakoodi, jolla armeijan saisi apuun mukisematta. Tilannetta pahentaa vielä se, että kaappaaja soittaa Paulille ja vaatii kohtuuttomia kuopassa muhivalta mieheltä.

Sytkäri tuo valoa, mutta vie happea.

Mainos

Buried alkaa hauskasti. Pitkän aikaa on pimeää ja mykkää. Sitten alkaa ähinä ja tuhina ja lopuksi syttyy sytkärin valo. Sen jälkeen alkaa tapahtumaketju, joka jättää melkoisesti asioita oman mielikuvituksen varaan.

Leffassa ei näytetä arkun sisällön lisäksi mitään muuta, mutta juoni etenee vauhdilla, eikä tylsiä hetkiä leffassa ole lainkaan. Parasta antia on juuri se, että suurimman osan asioista katsoja voi itse kuvitella. Kuka mahtaa olla Paulin luurin toisessa päässä, missä Paul itse on ja miltä kaikki muukin näyttää ja vaikuttaa. Jokainen katsoja näkee siis Buried -leffan hieman oman näköisenään.

Televiestintää maan alta.

Ryan Reynolds vetää hienosti yksin erittäin vakuuttavan roolinsa. Klaustrofobinen tunnelma välittyy jokaisesta kuvasta, ja vittumaiset mielen ansat vaikuttavat todellisilta. Reynolds näyttelemään Pauliin on helppo samaistua ja ahdinko on vahvasti läsnä kotisohvalla.

Tältäkö tuntuu olla elävältä haudattu?

Buried
-BD on visuaalisesti hieno elämys. Kuva on luonnollisesti varsin tarkkaa ja ääni häviötöntä. Bonuksista löytyy kuitenkin vain kolme klippiä; pari haastattelua ja vartin pituinen making of.

Buried on pitkästä aikaa poikkeava leffa, jota voi erittäin lämpimästi suositella kaikille jännityksen ja trillerin ystäville.

KE


plussat:
+ mielikuvituksen varaan jättäminen
+ juoni
+ Reynoldisn roolisuoritus
+ hyvä tempo

miinukset:
– BD:n bonusmateriaalit ovat tylsiä

Mainos