Mainos

Hella Wuolijoki (Tiina Wecström) on menestyva naisyrittäjä, joka ylläpitää kartanoa ja tilaansa, suurta firmaa ja hallitsee kovan luokan kansainvälisiä suhteita. Hänen intohimonsa on röökin kiskomisen lisäksi tarinoiden kirjoittaminen.

Hänen tyttärensä (Matleena Kuusniemi) ylipuhumana päättää Hella raapaista kasaan muutamat tarinat, jotka pitkällisen yrittämisen jälkeen tuottavat toivottua tulosta. Menestysohjaaja Eino Salmelainen (Pirkka-Pekka Petelius) innostuu tarinoista, ja loihtii niiden pohjalta menestysspektaakkeleita.

Juuri kun kaikki näyttää ruusuiselta, nappaa VAPO Hellan haltuunsa, ja Suomen korkeimmat oikeudet langettavat rouvalle elinkautisen kuritushuonerangaistuksen.

Mainos

Juonikas Hella
Hella on määrätietoinen bisnesnainen, jonka perhe-elämä on jäänyt vahvasti uran jalkoihin.

Hella Wuolijoki oli naimisissa ohjaaja Juha Wuolijoen isoisän isän veljen kanssa. Juha Wuolijoki on siis hivenen jäävi kasaamaan Hellasta leffaa, mutta kukapa muukaan olisi naisesta täyspitkää leffaa kasannut? Hellan tarina on kyllä vaikuttava, mutta elokuvallisesti siinä ei ole mitään sanomaa.

Tarina on tylsä, se on kerrottu hidastempoisesti eikä siinä yksinkertaisesti tapahdu mitään. Hella Wuolijoen tarinan olisi saanut mahdutettua helposti vartin mittaiseen henkilökuvaohjelmaan ja siitäkin olisi saattanut tulla kuivakka.

Autot

Jotain hyvääkin leffasta löytyy, nimittäin ulkoasu. Visuaalisuus on upeaa katsottavaa. Maisemat ovat uljaita ja lavasteet vaikuttavia. Kuvakulmat ovat mielenkiintoisia… aluksi. Loppua kohden vinot kuvat alkavat kuitenkin jo sapettaa, sillä liika taiteellisuus on vain liikaa. Kuvat kun olisivat olleet hienoja muutenkin, ilman kallistuksia. Sama pätee elokuvassa vallitsevaan savuun ja sen määrään.

Aivan kaikki ei kuitenkaan visuaalisuudessakaan ole kohdallaan, sillä värit ovat ankeat. Varmasti tietoisesti, mutta vuodenajoista tarjolla on pelkästään synkkää syksyä ja kylmää harmaata talvea. Vaikka elokuvassa vuodenaikana ollaan välillä myös keväässä, on oranssi-harmaa ruska vallitseva elementti.

Tuomio

Elokuvan Blu-ray ei melkoisesti poikkea DVD:stä. Kuva ja ääni on toki eri tasoa, mutta ekstroista löytyy samat kamat, eli pari traileria ja kuvagalleria.

Hella W on mitäänsanomaton tarina, kuvattuna hienosti. Se jättää mitäänsanomattoman maun, eikä sitä voi suositella kuin Hellan historiasta kovasti kiinnostuneelle.

KE

Mainos