Mainos

Ranskalainen journalisti Marie (Cécile De France) joutuu lomamatkallaan Thaimaassa tsunamin uhriksi ja hukkuu. Hän kokee kuoleman, mutta pelastuu kuin ihmeen kaupalla.
Toisella puolella palloa entinen kuolemannäkijä ja tulkitsija George (Matt Damon) puolestaan on lopen kyllästynyt kuolemaan ja kaikkeen siihen liittyvään. Siksi hän on salakavalasti vaihtanut alaa tehdastyöläiseksi, mutta menneisyys vainoaa häntä vielä tänäkin päivänä.
Lontoossa puolestaan pikkupoika Marcus (Frankie McLaren) menettää traagisesti veljensä Jasonin (George McLaren). Heitä kaikkia yhdistää kuoleman kokeminen omalla tavallaan.

Journalisti

Kuulostaa oudolta, mutta ohjaaja Clint Eastwood on saanut rakennettua melkein tyhjästä, erittäin kiinnostavan elokuvan. Se vie salakavalasti mukanaan, eikä voi äkkiseltään kertoa, mikä siinä viehättää. Kerronta on sujuvaa ja näyttelijät uskottavia. Jopa Matt Damon näyttää uskottavalta, mutta ensikertaa hänellä on oikeanlainen rooli. Mies joka näyttää pelokkaalta pikkupojalta, ei vaan voi olla raaka actiontähti. Tässä hän ei todellakaan ole sitä.

Mainos

Kaksospojat

Hereafterin käsikirjoituksen on raapustellut kasaan lukuisia TV-elokuvia ja The Queen -elokuvan tehtaillut Peter Morgan. Mies on onnistunut luomaan viehättävän tarinan, joka on sekä ennalta-arvaamaton, että kiehtova. Vaikka allekirjoittanut nukahtelee aina näissä leffoissa, ei Eastwoodin Hereafter torkuttanut hetkeäkään.

Kuolemankuiskaaja
Kas, Deimonin Mattihan se siinä lukee kirjaa… vai lukeeko?

BD-kiekolta löytyy terävän kuvan ja häviöttömän äänen lisäksi myös pari ekstraa: Ohjaaja Eastwoodin ja tähti Damonin kanssa leffan läpikäyvää asiaohjelmaa ja yli 35 vuotta Warnerin leivissä työskennelleen Eastwoodin tarina.

Hyvän draaman ystävälle on Hereafter pakkokatselmus, joko vuokraten tai ostaen omaksi. Hereafter kestää jopa vielä toisenkin katselukerran.

KE

Mainos