Mainos
Pystyisitkö olemaan ääneti tunnin? Viikon? Vuoden? Hiljainen paikka on tiukka trilleri perheen selviytymisestä tuntemattomien petojen keskellä, hiljaisuuden ollessa ainoa suoja.

Vuosi 2020, lähes kaikki ihmiset ovat hävitettyjä. Abottin perhe on harvoja hengissä säilyneitä. Sokeat mutta äärettömän tarkkakuuloiset pedot saapuivat ja tuhosivat kaiken elävän, joka piti ääntä. Abottin perhe kommunikoi viittomakielellä, jotta puheesta ei tulisi ääntä. He kävelevät hiekkareittejä pitkin, ja äänieristävät kellaria tulevan lapsen syntymää varten. He ovat varautuneita, mutta voiko kaikkeen varautua?

John Krasinskin ohjaama Hiljainen paikka perustuu Bryan Woodsin ja Scott Beckin tarinaan. Kolmikko yhdessä kynäili tämän kauhutrillerin, jossa hiljaisuus on ainoa selviytymiskeino.

Mainos

Elokuvan äänimaisema on huikaiseva ja hengitystään pidättelee yhdessä tarinan henkilöiden kanssa. Emily Blunt on loistava suojelevana äitinä, sekä ohjaajan pallilta kameran eteen hyppäävä John Krasinski mainio perheenisä. Kemia toimii ja pariskunta vaikuttaa aidolta. Lisäksi lapsinäyttelijät ovat loistavia ja heidän persoonallisuutensa tulee hyvin tarinassa esiin. Perhe on uskottava ja siksi heistä välittää ja heidän mukanaan jännittää ja pelkää.

”Äänimaisemaa on tuotu hyvin lähelle ihoa ja pienikin tömöhdys ja rasahdus nostaa upeasti pulssia”

Tutun oloiset maailmanlopun maisemat ovat vaihtuneet idylliseen maalaismaisemaan. Tosin maissipelloissa vaanii hyvin maltillisesti ruudulla esiteltyjä petoja. Uhka on isompi, kun uhkaa ei näe eikä ymmärrä, joten intensiteetti pysyy hyvin hyppysissä aivan loppuun asti.

Koska hiljaisuus on keino selviytyä, ei hiljaa pysytä, ja uhasta tulee totta. Äänimaisemaa on tuotu hyvin lähelle ihoa ja pienikin tömöhdys ja rasahdus nostaa upeasti pulssia. Perhe elää rajoitteiden keskellä, kuin lapsiperhe nyt eläisi ja se tarkoittaa joskus sisarusten välistä nahistelua.

Ei jätä katsojaa kylmäksi

Hiljainen paikka on leffa, josta on vaikea kertoa niin, että se kuulostaisi hyvältä, mutta leffa todellakin on katsomisen arvoinen eikä loppu jätä todellakaan kylmäksi. Ainoita huonoja puolia leffassa on leffateatterissa katsoessa muut katsojat, sillä he eivät ole kuiskailuiltaan ja poppareiden mässyttämiseltään hiljaa. Leffa tulee olemaan parasta kuulokkeet päässä yöllä yksin katsoessa. Lämmin suositus silti formaatista riippumatta!

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Hiljainen paikka
Edellinen artikkeliGod of War -arvostelu – Sodan jumalalla isälliset ajat tarinavetoisessa hack n’ slashissa
Seuraava artikkeliPlayStation 4 päivittyi 5.53-patchilla – mitä se toi mukanaan?
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
hiljainen-paikka-arvostelu-alkuvuoden-piinaavin-kauhutrilleriHiljainen paikka on yksi alkuvuoden piinaavimmista ja onnistuneimmista kauhutrillereistä.