Hop (Blu-ray+DVD+Digital Copy)

Mainos
Kukapa olisi uskonut? Pääsiäispupu onkin totta, ja siitä on todisteena tämä lastenelokuva.

E.B. (Russel Brand) on söpö teinirumpalipupujussi, jonka isä (Hugh Laurie) on ammatiltaan pääsiäispupu. Koska ammatinvalinta kulkee sukulinjoissa, on E.B.:stä tarkoitus muovata tulevien kausien kuumin suklaamunasankari. Perheyrityksen vetäminen ei kuitenkaan nuorta jänöä kiinnosta, vaan hän haluaa ennemmin toteuttaa unelmansa maailmanluokan rokkarina. Unelmaa tavoitellakseen E.B. karkaa tunneliverkostokyydillä Hollywoodiin, jossa hän törmää elämäntapajoutilaaseen Frediin (James Marsden). Vielä kotona asuva aikaansaamaton vetelys on juuri suorittamassa kolmikymmenvuotisen elämänsä vaativinta tehtävää, huvilassa talonvahtina toimimista. Teini-iän jatkoaikaa elävä mies ja pupupoika kohtaavat omia unelmiaan tavoitellessaan vaikeuksia niin ninjatöpöhännöistä kuin pupuilusta haaveilevasta tipustakin.

Söpöä pupua ei vain voi vihata

Vaikka elokuvan juoni kuuluukin ennalta-arvattavuuden aatelistoon, jaksaa elokuva kuitenkin jostain syystä pitää katsojan otteessaan. Suurimpana syynä tässä saattaa toki olla omalla tavallaan aika söpö, vaikkakin roolissaan ylinäyttelevä ja roolihahmona ihan vaan liian vanha Fred ja tämän terhakas ystävä E.B. Jotain, jolla on isot korvat jo pörröinen naama, ei vain voi inhota. Sen sijaan täytyy kyllä ihmetellä, miten David Hasselhoff on saatu liittymään tähän kaikkeen? Karva on söpöä eläinlapsella, mutta kukaan ei varmasti haluaisi silittää Hasselhoffin rintapörröä.

Mainos

”täytyy kyllä ihmetellä, miten David Hasselhoff on saatu liittymään tähän kaikkeen”

Alkuperäiskielellä ääninäyttely toimii kaikin puolin. Suomalaista versiota en uskaltanut enkä halunnut kokeilla. Nykyisen tavan mukaan elokuva on myös tuupattu täyteen radiohittejä, joiden mukana salaa jammaillessa elokuva kulki ihan kivasti eteenpäin. Mistään huippuleffasta ei tosin voi Hopin kohdalla puhua, mutta elokuva on varsin aivotonta ja hyväntuulista katsottavaa lapsille tai pelkille äideille.

Lisämateriaalissa voi seurata mm. elokuvan tekemistä, karkkimaailman luomista ja tipuhahmojen tanssin suunnittelua.

Mainos