Mainos

Joukko amerikkalaisia laivastosankareita pestataan erittäin salaiseen tehtävään, jonka tarkoitus on tuhota Yhdysvaltain verivihollinen Saddam Hussein. Käytännössä laivaston erikoistiimi on täysi floppi, sillä sitä johtaa Vietnamin sodassa puoliksi kuollut amiraali (Lloyd Bridges) ja tiimin jäsenet ovat muuten vain täysiä käsiä tai puolisokeita. Joukon ainoa selväpäinen on Charlie Sheenin esittämä karismaattinen luutnantti Topper Harley, jonka ajatukset siintävät sodankäynnin sijaan puhtaasti kuumassa psykiatrissa (Valeria Golino).

kone

Hot Shots! on Hei me lennetään! -ohjaaja Jim Abrahamsin Top Gun -parodia, joka ilmestyessään vuonna 1991 oli hervottoman hauska. Muistan omastakin lapsuudestani, miten molemmat Hot Shots!:it naurattivat älyttömillä ylilyönneillään ja se oli silloin parasta kreisikomediaa.

Mainos

Aika on hieman vierähtänyt Shotsien ohi, mutta allekirjoittaneen jälkikasvu innostui överihassuttelusta. Onkin siis jännittävä huomata, miten Hot Shots! toimii kuten ilmestymisvuonnaan täysin uuteen yleisöön. Uudelleenjulkaisun hankintaa kannattaakin harkita positiivisella tavalla, jos omalle jälkikasvulle haluaa antaa palasen ysärihuumoria.

Korvat

Blu-ray-versio pitää sisällää erittäin terävän kuvan, paljastaessaan samalla klaffivirheitä ja uusia yksityiskohtia. Sheen paukuttaa hyvin ja Bridges huvittaa edelleen älyvapaudellaan.

Bonusarkusta löytyy vain yksi puolituntinen dokumentti, jossa hehkutetaan ysärityyliin vastavalmistuneen crazykomedian hienoutta. Nostalgista katseltavaa VHS-laadulla.

Mainos