Mainos
Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged turboahtaa pikkuautopelin jatko-osaan enemmän kaikkea, mahtuuko mukaan myös edeltäjäänsä parempi peli?

Hot Wheels -pikkuautot ovat jokaisen amerikkalaisen ydinperheen poikalapsen märkä päiväuni ja jalkapohjaan joutuessaan vanhempien painajainen. Hot Wheels Unleashed yritti kaapata tätä samaa fiilistä, märkää päiväunta siis, onnistuen siinä lähinnä keskinkertaisesti.

Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged nimensä mukaisesti turboahtaa lisää kaikkea, lisää autoja, lisää pelimuotoja, lisää ratapalkkeja, lisää kenttiä ja lisää… samaa.

Mainos

Tarinakin löytyy

Kampanjatilassa isot hirviöt ovat vahingossa päässeet vapaalle jalalle, ja on pelaajan tehtävänä suorittaa eri kisoja saadakseen hirviöt kiinni. Kyllä, tarina on juuri niin pöljä kuin miltä se kuulostaakin.

Samaa, mutta enemmän

Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged on hyvin samankaltainen kuin edeltäjänsä. Autoilla kisaillaan radoilla, välillä väistellen esteitä tai ajaen turboruutuihin nopeuden lisäämiseksi. Tämän lisäksi 2:ssa voi hypätä, joka tuo vähän vaihtelua kenttäsuunnitteluihin. Vihollisiin voi sivutörmätä turboa kuluttamalla.

Ratoja voi tehdä itse. Jatko-osasta löytyy enemmän ja uusia palikoita kuin ensimmäisestä osasta.

Uusina kulkuvälineinä ovat mönkijät ja prätkät. Autoja on reilusti toistasataa julkaisussa. Kaikkea on paljon, paljon enemmän.

Fiilis on silti se, kuin olisi yhden tutun buffalinjan sijaan kaksi samanlaista buffalinjaa. Tuoreimmalta tuntui avoimemmat kenttäosat, jossa metsästetään checkpointteja, mutta sekin uutuudenviehätys kuoli kahdessa minuutissa.

Grafiikat ja äänet?

Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged näyttää hitusen verran esiosaansa paremmalta – mutta vain hitusen.

Äänimaisema  tuntuu olevan edeltäjänsä kaltainen: ajaa asiansa, eikä ärsytä liikoja.

Ääninäyttely kampanjatilassa herätti vahvaa ”naulaa pääsi molemminpuolin tyynyt äänentukkeeksi” -fiilistä.

Ostohousut narikkaan

Hot Wheels Unleashed 2 on esiosaansa verrattuna samaa, mutta enemmän. Enemmän samaa. Samaa mutta enemmän.

Jos ensimmäinen osa herätti latentteja mekafiliafiiliksiä, saa kakkososa vetämään valkoiset Jackson Pollockit pelihuoneen seinälle. Kaikki muut löytänevät parempaa pelattavaa, tai hommaavat Hot Wheels Unleashed 2 – Turbochargedin perheen pienimmille, jotta ne ovat edes hetken hiljaa jouluaattona.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged
68 %
Edellinen artikkeliPrime Video saa lisää DC-elokuvia – tässä lista kaikista uusista leffoista
Seuraava artikkeliPS5:n käyttöliittymä päivittyi – näyttää nyt pelit, joita voi pelata ilman asentamista
Juhani Kakko
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
hot-wheels-unleashed-2-turbocharged-arvosteluHot Wheels Unleashed 2: Turbocharged on ajo-ominaisuuksiltaan hieman monipuolisempi, siinä on paljon enemmän autoja, ratoja, pelialueita, pelitiloja, mutta se tympäisee ihan yhtä nopeasti kuin esiosansa.