Mainos
Hot Wheels Unleashed on lopputulema siitä, mitä Forza– ja Need for Speed -pelit ovat hienovaraisesti luvanneet Hot Wheels -pikkuautojen osalta omissa erikoistempauksissaan. Nyt Hot Wheels -pikkuautoilla on ikioma pelinsä.

Kukapa ei tietäisi Hot Wheels -pikkuautoja, sillä sellaiset lykätään kouraamme jo taaperoina. Nyt Hot Wheels -pikkuautot ovat myös digitaalisia leikkikaluja, sillä kyseisillä lapsuuden leluilla pääsee kaahailemaan verenmaku suussa lelulaatikoista tutuilla oransseilla kilparadoilla.

Uratilaa automatolla

Hot Wheels Unleashed -pelistä löytyy klassiset Single race-, Time Trial- ja Split Screen -tilat, joiden lisäksi tarjolla on verkon yli käytävää moninpeliä ja lapsuuden automatoilla navigoitava uratila.

Mainos

Uratilassa pelaaja etenee pisteeltä pisteelle ja kisasta kisaan. Automatolta löytyy perinteisiä kilpa-ajokisoja, aikahaasteita ja salaisuuksia. Kaikista ansaitaan todella vähän pelinsisäistä valuuttaa ja joissain tapauksissa palkintoautoja ja arpalaatikkoja.

Palikintoautoja ja arpalaatikkoja voi ostaa pelinsisäisellä rahallakin, mutta rahaa olisi tarkoitus käyttää myös lempipikkuautojen tuunaamiseen kisakyvykkäämmiksi.

Autokattauksesta löytyy tuttuja menopelejä omista autolaatikoista, mutta myös popkulttuurista aina Barbien, Batmanin, Paluu tulevaisuuteen, Turtleseiden ja Ritari Ässän autojen muodosta. Kaikki tietysti Mattelin lisensoimina, autenttisina pikkuautoina.

Härskiä arcade-kaahailua

Ajotuntumaltaan Hot Wheels Unleashed on odotetusti kolikkopelihallimainen, helposti lähestyttävä arcade-kaahailu. Autojen fysiikassa ei ole realismin häivääkään, eikä sellaista kukaan varmasti pikkuautoilta odottanutkaan.

Ajaminen on kivaa ja nautinnollista. Se oppii nopeasti ja ajamisen ilo on lopulta vain refleksien ajoittamista.

Autot saa sladiin näpäyttämällä jarrua Need for Speed -tyyliin. Nitroista saa hetkellistä työntövoimaa, ja onkin ilo huomata, että vastustajat eivät roiku kuminauhana omilla nitroillaan perässä – toisin kuin NFS:ssä.

Pelaamisessa on helppo-, normaali- ja vaikea-vaikeusasteet, mutta aika-ajot uratilassa ovat aina todella haastavia.

Tee se itse

Hot Wheels Unleashed tarjoaa uratilan lisäksi paljon pelattavaa nojaten yhteisön voimaan. Pelaajille on nimittäin tehty oma rataeditori, jolla voi rakentaa aivan minkälaisia ratoja itse haluaa pelin muutamaan taustavaihtoehtoon. Näitä sitten jaetaan yhteisölle pelattavaksi.

Samoin kaikkien autojen kuosit voi tehdä itse uusiksi, minkälaisiksi tahansa. Editori muistuttaa Ride-pelisarjan editoria ja esim. Forzan livery-editoria.

Graafisesti näyttävä

Graafisesti Hot Wheels on todella hyvän näköinen. Säteenseurantaa tuetaan heijastuksissa ja valaistuksessa. HDR-värit tekevät pelin kirkkaista radoista järisyttävän kauniita PS5:llä ja hyvällä OLED-televisiolla.

Autojen yksityiskohdat ovat hämmentävän hienoja. Pikkuautomaisuus on mallinnettu jokaista yksityiskohtaa myöten. Kisojen jälkeen maalipinnat karisevat ja autot näyttävät juuri siltä, miltä ne näyttävät kaikkien lelulaatikoissa. Autojen pohjista voi lukea, mikä malli on kyseessä, jos niin haluaa.

Peli rullaa yksinkertaisuudestaan johtuen 60 kuvaa sekunnissa PS5:llä, joten visuaaleista ei kerrassaan löydy valitettavaa.

Kannattaako ostaa?

Hot Wheels Unleashed on Milestonen tapaan paperilla herkullinen ja videoista katsottuna todella mehevä. Itse pelattava loppuu kuitenkin varsin nopeasti, ellei sitten jaksa grindata moninpelimatseja randomien ja kavereiden kanssa. Milestone on isosta budjetista ja Mattelin tuesta huolimatta tehnyt vuoden 2004 autopelin, jossa riittää iloa pieneksi toviksi, mutta se ei aivan täytä tämän päivän pelimäärien mittapuuta.

Editoreista ja autenttisuudesta plussaa. Käyttöliittymästä ja pelimäärästä ropisee kuitenkin miinusta.

Hot Wheels Unleashed on helposti lähestyttävä ja kiva peli perheen pienimmille, mutta vaativampaan makuun sitä ei voi suositella kuin testattavaksi.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Hot Wheels Unleashed
65 %
Edellinen artikkeliThe Crew -pelisarja saamassa jatko-osan tai uuden suuren karttalaajennuksen?
Seuraava artikkeliBattlefield 2042 -betan päivämäärät vuotivat julki ennakkoon
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
hot-wheels-unleashed-arvosteluHot Wheels Unleashed on helposti lähestyttävä ja kiva peli perheen pienimmille, mutta vaativampaan makuun sitä ei voi suositella kuin testattavaksi.