Mainos

Mavis on pelätyn Kreivi Darculan teini-ikäinen tytär, jonka 118-vuotissyntymäpäivä on huulilla. Oikeasti ihmiset eivät pelkää hirviöitä vaan hirviöt pelkäävät kuollakseen ihmisiä. Tämän vuoksi Dracula rakennutti mahtavan linnan vuoren huipulle, metsän siimeksiin, jotta hänen tyttärensä saisi kasvaa turvassa. Kun täysi-ikäisyyden aika koittaa Mavisille, haluaa hän ehdottomasti lähteä katselemaan oikeaa maailmaa. Ylisuojeleva iskä yrittää kaikin keinoin estää tätä, mutta joutuukin pian uusien ongelmien eteen kun ihana 21-vuotias travellaajapoika Jonathan eksyy kauhujen kartanoon.

Tyttö

Hotel Transylvania on Sony Picturesin toimeksianto Amerikan hauskimmille koomikoille ja käsikirjoittajille. Yhtiön toiveena oli koko perheen animaatio, joka olisi mahdollisimman hauska. Siksi käsikirjoittajan pallille palkattiin Brünon ja Boratin käskikirjoittaja Peter Baynham ja näyttelijäpuolelle Adam Sandler, Kevin James, David Spade, CeeLo Green ja Selena Gomez. Asetelma on kova ja lopputulos on ok.

Mainos

Frank

Elokuvan juoni on heppoista kamaa, mutta sitä on helppo ja kiva seurata. Vitsejä lauotaan jatkuvasti, mutta lapsiystävällisyyden vuoksi mihinkään Borat-läppiin asti ei päästä. Muutaman kerran paatunut allekirjoittanutkin naurahti, mutta mistään superhauskasta leffasta ei kuitenkaan ole kyse.

3D-kuva
xtv:n tapaan Transylvaniastakin on 3D-kuva tarjolla, jota voi katsoa old-school-laseilla syyvyyden tarkasteluun.

Animaatio on epäluonnollista, mutta todella hienoa. 3D on jälleen tuomassa lisäaspektia fiilikseen ja onnistuu siinä varsin tehokkaasti. Vaikka teema sijoittuu pelottavien monstereiden ympärille, ei 3D tuo liikaa kauhua tai pelottavuutta elokuvaan. Hahmot kun ovat kuitenkin kaikki varsin sarjakuvamaisia ja hassuja.

Bonuspuolelta löytyy perinteinen nivaska kulissientakaista kamaa, poistettuja kohtauksia ja musiikkivideoita.

Hotel Transylvania on hauska lastenleffa, joka huvittaa myös aikuisia. Se on oikein kelvollista viihdettä, mutta mikään vuoden animaatioelokuva se ei ole.

Mainos