Mainos
Erottisten ja eroottissävytteisten pelien kategorian ilmaantuminen Steamiin mahdollisti monen uuden pelitalon uran sekä monen uuden pelin maailmanvalloituksen. Yleensä ns. ”seksipelit” ovat japanilaista hentaisontaa, tai sarjakuvamaisia pikkupelejä, mutta amerikkalainen Eek! Games kokeilee ensimmäisen persoonan roolipelin ja vitsin cocktailia. Lopputuloksena on House Party, joka on osoittautuu yllättävän hauskaksi puzzlepeliksi.

House Party -pelissä pelaaja saa kutsun Derek-nimisen herran kotibileisiin. Talo on täynnä ns. kuumia paisteja tai puolilämmintä lihaa. Pelaajan tehtävänä on yksinkertaisesti päästä tyhjentämään kassinsa jonkun – tai kaikkien tarjolla olevien neitosten kanssa.

Oheisessa englanninkielisessä pelivideossa nähdään yksi skenaario, jossa toisen bileissä olevan siskoksen kustannuksella päästään toisen siskoksen suosioon:

Mainos

Vonkaaminen yhtä työlästä kuin oikeassa elämässäkin

House Party ei suinkaan ole pelkkä rönttösen jahtaamispeli… tai siis on se, mutta pinperoista saadakseen, pelaajan on oltava ovelampi kuin aluksi voisi kuvitella. Kotibileissä bailaavat neitokaiset ovat tarkkoja tavarastaan, joten tuheron esiinhoukuttelemiseksi on toimittava määrätietoisesti, viekkaasti ja älykkäästi. Suurimpana haasteena kun on viinakaappia vartioiva, herkästi suuttuva lihapää.

Peli muuttuukin alkuhuuman jälkeen puzzlepeliksi Hitmanin tapaan. Peli tarjoilee vihjaillen pieniä täkyjä, joista vaarin ottamalla, saattaa päästä hommassa eteenpäin. Peli ei kuitenkaan pitele pelaajaa liikaa kädestä, vaan ratkaisut on keksittävä itse. Jos helpolta tuntuva nainen on valmis parittelemaan saatuaan viiniä, miten saada viiniä, sillä kaappia vartioi aggressiivinen kehonrakentaja? Haasteita on yhtä monta kuin pelissä on naisiakin.

Valinnoilla on väliä, kun yritetään päästä naisten suosioon.

Sarjakuvamaista estetiikkaa

Pelattavuudeltaan House Party on tässä vaiheessa kuin mikä tahansa ensimmäisen persoonan peli. Pelaaja liikkuu WSAD-napeilla ja hiiren yhdistelmällä. Tavaroiden ottaminen tapahtuu osoittamalla niitä hiirellä ja valitsemalla haluttu toiminto. Vaihtoehtoisesti pelaaja saa käyttöönsä myös tulevaa VR-tukea varten tehdyn kouran, jolla voi ottaa minkä tahansa interaktiivisen esineen käteensä ja vaikka heittää sillä käytävillä vaappuvaa känniääliö-bro’ta.

Koska kyseessä on roolipeli, keskustelut hahmojen kanssa käydään monivalinnan kautta. Kenen tahansa kanssa voi keskustella ja yrittää päästä etenemään asioissa. Valinnoilla on suuri merkitys siihen, kenen kanssa ystävystytään ja kenen kanssa välit viilenevät. Mekaniikka on tuttu monista ropeista ja se toimii täysin.

Joillain juhlijoilla menee lujempaa kuin toisilla.

4K-ultralla makiasta katseltavaa

Graafisesti peli kohentui merkittävästi joulukuussa. Pelin graafinen ilme muuttui dramaattisesti realistisemmaksi. Valaistukset päivittyivät, hahmojen ulkoasua muokattiin aidommaksi, tekstuurit vaihtuivat tarkemmiksi ja visuaaliset tehosteet kohentuivat. Nyt peli näyttää todella hyvältä, aivan AAA-peliltä.

Graafinen tyyli yhdistelee ”fotorealismia” ja sarjakuvamaista leikkisyyttä. Yhdistelmä toimii, vaikka osa tekstitysten sijoitteulusta onkin melko epäesteettistä. Lähinnä sen vuoksi, että koko dialogi tuupataan kokonaisuudessaan yhteen pötköön. Tästä on toki helppo tarkistaa, mitä kukin sanoi ja mitä itse aikoo seuraavaksi vastata, mutta esteettisesti tekstimassat ovat rumia. Yleisesti pelin graafinen taso on kuitenkin todella kaunista katseltavaa.

Hauskoja tilanteita syntyy mm. antamalla naiselle salaa laksatiivia ja lukitsemalla vessojen ovet.

Äänet ovat yleisesti ottaen hyvät. Osa dialogiäänistä on kuitenkin oletusasetuksilla todella kovalla, joka saa korvat räjähtämään, mikäli äänen säätää sopivaksi ambienssiäänet edellä. Pelin äänisäädöt kannattaakin säätää dialogien mukaan sopivaksi, jolloin tasapaino on helpompi löytää.

Ääninäyttely on hyvää, mutta osa keskusteluista menee helposti päällekäin. Tämä on bugi, joka korjataan oletettavasti jossain vaiheessa. Samainen bugi löytyy kuitenkin myös Red Dead Redemption 2:sta, joten, Eek! Gamesia ei sovi tuomita tämän perusteella.

Kenelle tämä on tehty?

Kenelle House Party on sitten tehty? Yksinkertaisesti kaikille hauskan sovinististä rooli-, huumori- ja puzzlepeliviihdettä haluavalle. House Party on kuitenkin aikuisten miesten peli. Sen lähtökohtaisesti sikamainen ja sovinistinen asetelma ei varmasti miellyttäne naispelaajia, eikä missään tapauksessa sovi lapsille, mutta miehiseen makuun peli toimii yllättävän hyvin. Etenkin kun haastettakin on enemmän kuin sopii odottaa.

Altaalla voi halutessaan käydä jäähdyttelemässä… vaikka kiveksiään.

Kannattaako ostaa?

Onko House Party rahojensa arvoinen? Hintalappu pelillä on 15 euroa. Peli on todellakin rahojensa arvoinen, sillä uudenlainen lähestymistapa, hauska seksifantasiaskenaario ja tuntien aivopähkinät ovat mitä parhainta viihdettä.

House Party on graafisesti hieno, pelillisesti haastava, tarinallisesti hauska ja jopa seksikäs peli. Se omaa GTA-tyylistä itseironiaa ja antaa pelaajan olla joko kiva hyvä tyyppi tai täysi sika. Kun kaikki toimii, peli viihdyttää pelaajaa ja YouTube on aikeissa poistaa peliä huolimattomasti striimaavan pelaajan kanavan, ei House Partya voi kuin ylistää! Ja mikä parasta, kehittäjät paljastivat, että VR-tuki on kehitteillä ja tulossa lähikuukausien aikana.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
House Party
92 %
Edellinen artikkeliFallout 3 remake -modi palasi tuotantoon
Seuraava artikkeliNämä tekniikat ovat parhaita tapoja grindata rahaa ja XP-pisteitä Red Dead Onlinessa
Kristian Eloluoto
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
house-party-arvosteluHouse Party on graafisesti hieno, pelillisesti haastava, tarinallisesti hauska ja jopa seksikäs peli. Se omaa GTA-tyylistä itseironiaa ja antaa pelaajan olla joko kiva hyvä tyyppi tai täysi sika. Kun kaikki toimii, peli viihdyttää ja YouTube on aikeissa poistaa pelaajan kanavan, ei House Partya voi kuin ylistää!