Mainos

Menneiden vuosien softball-tähti Lisa (Reese Witherspoon) paistattelee yhä entisessä loistossaan, kunnes saa kenkää joukkueesta. Koko elämänsä palloilulle antanut nainen joutuu aloittamaan kaiken alusta, sillä tähän saakka miehet, perhe ja vapaa-aika ovat jääneet urheilu-uran jalkoihin. Vaikka Lisa onkin varma, että ei koskaan halua lapsia, ajautuu hän seurustelemaan baseballista ja naisista elämänsisältönsä saavan miehenhyväkkeen Mattyn (Owen Wilson) kanssa.

Suhde Mattyyn on kompuroiva, sillä kumpikaan heistä ei ilmeisesti ole koskaan aikisemmin seurustellut. Oman edun pitäminen ja sen arvottaminen ykköseksi on etenkin Mattylle päämäärä, josta hän ei ymmärrä luopua. Kuviota sotkee sopivasti  yllättäen Lisaan ihastuva George (Paul Rudd), vasta eronnut ja talousrikoksesta epäilty sympaattinen liikemies, joka on varma että Lisa on hänen unelmiensa nainen.

Hotelli

Mainos

Elokuva junnaa eteenpäin Lisan toilaillessa kahden miehen välillä. Sinänsä hauska ajatus ihmissuhde-elämältään teinin tasoisesta tytöstä on tuhottu liian vähän överiksi ja liian paljon epätodenmukaisiksi vedettyihin hahmoihin. Hahmot on kirjoitettu niin pintauolisiksi, ettei samaistumisen mahdollisuutta anneta.

Tilannekomiikkaan olisi ollut rutkasti mahdollisuuksia, mutta ne on jätetty järjestäen käyttämättä. Vaikka roolisuoritukset sinänsä ovat toimivia, ei hahmoista saa muuta kuin typerän ja väsyttävän kuvan komedian naurattamattomuudella. Lisää vettä myllyyn olisi ollut mahdollista saada myös Georgen ja tämän isän (Jack Nicholson) välienselvittelystä, mutta elokuvan puuduttavaa tunnelmaa kunnioittaen tämä on toki jätetty käyttämättä.

Jack

Elokuva on sopivaa katsottavaa useammassa pätkässä ja ennen esimerkiksi jotakin oikeasti hauskaa komediaa, jolloin se tuntuu vieläkin paremmalta. Toisaalta, elokuva oli kuitenkin katsottavissa, eli huonompiakin elokuvia on.

Reese Witherspoon

Ekstroissa on mukana mm. pieleen menneitä ja poistettuja kohtauksia niin paljon, että niitä ei pysty kaikkia katsomaan. Lisäksi nähtävillä on vaihtoehtoinen loppu, joka on, jos mahdollista, vieläkin laimeampi kuin elokuvaan päätynyt loppu.

HL

Mainos