Mainos

Ville (Jussi Nikkilä) on ujo kolmekymppinen poika, jonka isä (Ville Virtanen) on suuri 1980-luvun iskelmätähti. Isi pakotti poikansa esiintymään Tenavatähdessä promoakseen uutta levyään. Se jättii Villeen kuitenkin sellaiset traumat, että mies ei uskalla tehdä enää mitään sosiaalista.

Villen pakka menee kuitenkin sekaisin kun hän törmää vahingossa amerikkalaiseen tanssinopettaja Saraan (Emilie de Ravin). Pakka menee sekaisin myös Villen isällä, joka ihastuu myös samana iltana samaiseen Saraan. Tästä alkaa isän ja pojan välinen taistelu kauniista american-prinsessasta, joka on tehnyt oman valintansa jo aiemmin.

Poika, Sara ja isä

Mainos

Hulluna Saraan toistaa käytännössä Sekaisin Marista -elokuvan kaavan, mutta vaihtaa vain henkilöhahmojen taustaa. Samanlaiseen sekoiluun ei suomalainen kopio tietysti yllä, mutta ihan hauska komedia on tästäkin aikaan saatu. Tai hauska on väärä sana, sillä leffassa ei juuri naurua aikaan saavia kohtauksia ole. Sitä on kuitenkin kovasti yritetty.

Leffan ongelmana on sen omituisuus ja pitkästyttävyys. Vaikka leffa ei kestoltaan ole pitkä, olisi ainakin kolme eri rikkoutuvaa elementtiä tarvittu vielä lisää. Nyt kaiken tietää jo ennen kuin leffan laittaa edes pyörimään.

Sara

Elokuvan hauskimmat naurut ei suinkaan tule komiikasta vaan klaffivirheistä! Niitä on leffa pullollaan ja tuotantosihteeri Petra Välimäki voi olla ylpeä kättensä jäljistä, merkatessaan kulhojen paikat ja muut lavasteobjektit useampaan kertaan eri paikkaan… jopa yhden kohtauksen sisällä.

KE

Mainos