Mainos

Daisy (Laura Linney) päätyy viettämään aikaa Yhdysvaltain presidentin Franklin D. Rooseveltin asunnolle kesällä vuonna 1939. Samana vuonna myos Iso-Britannia tekee ensimmäisen valtiovierailunsa Yhdysvaltoihin. Toinen maailmansota on käsillä ja liittoutuminen on tärkeampää kuin koskaan. Poliittisen tapahtumien keskellä Daisy rakastuu presidenttiin.

Murray

Elokuva kertoo mielenkiintoisen tarinan suurmiesten kohtaamisesta. Bill Murray ei ehkä ole paras valinta Rooseveltin rooliin, mutta hän hoitaa osansa kohtalaisen hyvin.
Iso-Britannian Kuningas Yrjöä näyttelevä Samuel West luo kuvan inhimillisestä hallitsijasta, joka ei olisi halunnut kuninkuuden taakkaa harteilleen. Kuningatar Elizabeth (Olivia Colman) taasen kuvataan aikamoisena ämmänä, joka valittaa ja pelkää kaikkien suunnittelevan jotain pahaa heidän päidensä menoksi.

Mainos

Keksit ja maito

Elokuvan tarina perustuu kirjeisiin, jotka löydettiin 1990-luvulla kuolleen Margaret ”Daisy” Suckleyn sängyn alta. Elokuva ei kuitenkaan onnistu kuvaamaan rakkaustarinaaa vakuuttavasti. Tunnepitoinen tarina jää täysin toissijaiseksi kuninkaan ja presidentin tapaamisen alta. Kahden valtion päämiehen kohtaaminen olisi ollut riittävä elokuvan juoneksi, nyt rakkaustarina enemmänkin sotkee kokonaisuutta kuin tukee sitä.

Näyttelijäsuorituksista ei nouse esiin huimia yllättajiä tai johtotähtiä. Elokuva on ihan mielenkiintoinen otos länsimaiden poliittisesta historiasta, mutta rakkaustarinaksi sitä on vaikea kutsua.

Mainos