Mainos

Kolmas ja uusin Ice Age jatkaa tarinaa suoraan kakkosen jälkeen. Manny on saamassa suvunjatkoa ja ADHD -tammenterhovaras Jyrsis on kohdannut viha/rakkaus-suhteen vastakkaiseen sukupuoleen. Laiskiainen Sid on katkera tulevasta mammuttiperheestä ja varastaa kolme dinosauruksen munaa joista alkaa suurimmat ongelmat koskaan. Omituinen joukkiomme päätyykin pian jäätikön alla olevaan dinosaurusten maahan, jonne laiskiais Sid kidnapataan.

Maanalainen paratiisi

Viime jouluna julkaistu Ice Age 3 -DVD ja -Blu-ray julkaistiin normaalina kaksiulotteisena versiona ja nyt on 3D-version aika. Tämä versio on kuitenkin DVD:llä ja tutuilla punaviher -muropakettilaseilla.

Mainos

Tämä tekniikkaa toimii erittäin huonosti live-action 3D-elokuvissa, mutta animaatiossa se on rutkasti parempi. Tässä tapauksessa vielä yllättävän hyvä! …ainakin alussa.

Kaikki alkupään kohtaukset jotka perustuvat lumisiin maisemiin näyttävät eriitäin toimivilta. Kun elokuvassa edetään maan alle vihreään viidakkoon, alkaakin silmillä täydellinen kamppailu. Tähän kuitenkin tottuu pikkuhiljaa, mutta mikään ei enää näytä ihan yhtä hyvältä.

Sid ja sen lapset

Ice Age 3 3D-DVD on ihan kelpo paketti jos 2D-versiota ei alunperin omista. Levyllä kun on mukana myös 2D-versio. Kunnollista 3D-versiota kannattaa kuitenkin vielä odotella, sillä kun 3D-televisiot yleistyvät julkaistaan varmasti vielä kunnon painoskin 3D-Blu-ray:na.

Jyrsis

Kuvanlaatu on tuttua DVD-tasoa punaviher -höysteellä ja ääniraita jytisee hauskasti. Kuvan pakkausjälkeä ei juurikaan huomaa, vaikka leffoja on samalla levyllä kaksin kappalein. Extroja levyltä ei löydy kuitenkaan lainkaan, sillä kaksi puolitoistatuntista leffaa samalla DVD-levyllä on jo tilankäytön maksimi.

Itse elokuva on kuitenkin juonellisesti ihan hauska ja sopii niin perheen pienimmille kuin aikuisillekin. Kaikille Ice Age -faneille tämä on hyvinkin suositeltava kiekko.

KE

Mainos