Mainos

Ice Age 3 -elokuvan myötä julkaistaan myös trilogiaboxi, joka sisältää kaikki Ice Age -elokuvat teräväpiirtona. Mikäli ainuttakaan leffaa ei löydy vielä hyllystä, kannattaa tämä Blu-ray boxi hankkia.

Ensimmäisessä Ice Age -elokuvassa jjätikön sankarit mammutti Manny, sapellihammastiikeri Diego ja laiskiainen Sid törmäävät toisiinsa ongelmien yhteydessä, jonka myötä he tutustuvat toisiinsa ja perustavat oman erikoisen laumansa. Omana laumana he sitten palauttavat kadoksissa olevan ihmislapsen vanhemmilleen läpi tuiskun ja jään.

Toisessa Ice Age -elokuvassa kaikki elävät onnellisesti laaksossa, mutta järkyttävä ilmastonmuutos alkaa sulattamaan napajäätikköä ympäriöltä. Joukko kuulee linnuilta että syvältä laakoksosta löytyy vuori, jonka päällä oleva "vene" saattaisi pelastaa koko eläinkunnan. Niinpä joukkio aloittaa vaikeuksia täynnä olevan matkan kohti pelastusta, ja löytyypä mammutti Mannylle jopa rakkaus matkan varrelta.

Mainos

Kolmas ja uusin Ice Age jatkaa tarinaa suoraan kakkosen jälkeen. Manny on saamassa suvunjatkoa ja ADHD -tammenterhovaras Jyrsis on kohdannut viha/rakkaus-suhteen vastakkaiseen sukupuoleen. Laiskiainen Sid on katkera tulevasta mammuttiperheestä ja varastaa kolme dinosauruksen munaa joista alkaa suurimmat ongelmat koskaan. Omituinen joukkiomme päätyykin pian jäätikön alla olevaan dinosaurusten maahan, jonne laiskiais Sid kidnapataan.

Ice Aget eivät ole Disneyn tyyliin viimeisen päälle yksityiskohtaisia, vaan Foxin tapaan tyyliltään hieman kulmikkaampia… sarjakuvamaisia. Tämä tyyli säilyy samanlaisena läpi kolmen elokuvan, mutta kehittyy jokaisessa elokuvassa. Ykkösessä ei ole graafisesti mitään mullistavaa, kun kakkosessa kehitetty realistinen vesisimulaattori renderöi uskomattoman aidon näköistä vettä. Kolmosessa taas on panostettu elokuvateatteriversiossa olleeseen aitoon 3-D -elämykseen, jota Blu-ray:lla ei valitettavasti vielä voi kokea puuttuvan 3-D -lisenssin takia. Toivottavasti moinen saadaan pian järjestettyä, sillä ilman tehostetta Ice Age 3 on kohtuullisen pitkäveteinen tarina.

Yleisesti ottaen kaikissa elokuvissa on uskomattoman hyvä kuva ja DTS HD Master Audio. Kolmosessa jopa 7.1 -kanavaisena. Bonusmateriaalia löytyy sopivasti jokaiseen elokuvaan, aina pikkudokkareista hauskoihin peleihin. Onneksi suurin osa jopa teräväpiirtotasoisena.

Kokonaisuutena kolmen Ice Agen Blu-ray boxi on todellakin hankkimisen arvoinen, mikäli jääkausianimaatioiden huumori uppoaa.

KE

Mainos