Mainos

Ice Age 4 -leffan myötä kauppoihin putkahtaa uudelleenjulkaisuna Ice Age -trilogia, digitaalisen TKL-kopion voimin.

Ensimmäisessä Ice Age -elokuvassa jjätikön sankarit mammutti Manny, sapellihammastiikeri Diego ja laiskiainen Sid törmäävät toisiinsa ongelmien yhteydessä, jonka myötä he tutustuvat toisiinsa ja perustavat oman erikoisen laumansa. Omana laumana he sitten palauttavat kadoksissa olevan ihmislapsen vanhemmilleen läpi tuiskun ja jään.

Toisessa Ice Age -elokuvassa kaikki elävät onnellisesti laaksossa, mutta järkyttävä ilmastonmuutos alkaa sulattamaan napajäätikköä ympäriöltä. Joukko kuulee linnuilta että syvältä laakoksosta löytyy vuori, jonka päällä oleva "vene" saattaisi pelastaa koko eläinkunnan. Niinpä joukkio aloittaa vaikeuksia täynnä olevan matkan kohti pelastusta, ja löytyypä mammutti Mannylle jopa rakkaus matkan varrelta.

Mainos

Kolmas ja uusin Ice Age jatkaa tarinaa suoraan kakkosen jälkeen. Manny on saamassa suvunjatkoa ja ADHD -tammenterhovaras Jyrsis on kohdannut viha/rakkaus-suhteen vastakkaiseen sukupuoleen. Laiskiainen Sid on katkera tulevasta mammuttiperheestä ja varastaa kolme dinosauruksen munaa joista alkaa suurimmat ongelmat koskaan. Omituinen joukkiomme päätyykin pian jäätikön alla olevaan dinosaurusten maahan, jonne laiskiais Sid kidnapataan.

Jyrsis

Ice Aget eivät ole Disneyn tyyliin viimeisen päälle yksityiskohtaisia, vaan Foxin tapaan tyyliltään hieman kulmikkaampia… sarjakuvamaisia. Tämä tyyli säilyy samanlaisena läpi kolmen elokuvan, mutta kehittyy jokaisessa elokuvassa. Ykkösessä ei ole graafisesti mitään mullistavaa, kun kakkosessa kehitetty realistinen vesisimulaattori renderöi uskomattoman aidon näköistä vettä. Kolmosessa taas on panostettu elokuvateatteriversiossa olleeseen 3D -elämykseen.

Mammutit

Yleisesti ottaen kaikissa elokuvissa on uskomattoman hyvä kuva ja DTS HD Master Audio. Kolmosessa jopa 7.1 -kanavaisena. Bonusmateriaalia löytyy sopivasti jokaiseen elokuvaan, aina pikkudokkareista hauskoihin peleihin. Onneksi suurin osa jopa teräväpiirtotasoisena.

Jäässä

Uudellenjulkaisut pitävät kaikki sisällään "Toimii kaikilla laitteilla" -kopion, joka on käytännössä koodi, joka syötetään paketissa olevalle nettisivulle. Tämän jälkeen valitaan joko Android tai iTunes, jonka pohjalta itselle voidaan ladata DVD-levyn sisältö, haluttuun laitteeseen.

Android-versio toimii kuten PC-pohjaiset digitaalikopiotkin aikaisemmin. Ensimmäisenä elokuvayhtiönä Fox kokeilee myös Mac-laitteita. iTunesin kautta lataus onnistuu varsin näppärästi lahjakorttikoodin avulla. iTunes lataa leffan extroineen automaattisesti ja sen voi samantien synkata iPhoneen ja iPadiin. Leffaa voi sen jälkeen katsoa joko dubattuna tai tekstitettynä missä ja milloin vain. Leffan jäädessä kesken vaikka päättyneen ajomatkan jälkeen, voi leffaa jatkaa kotona Mac-tietokoneella suoraan siitä mihin se iLaitteessa jäi kesken – ilman viiveitä.

Ice Age -elokuvat ovat toimimattomasta kopioprokkiksesta huolimatta niin leppoisaa viihdykettä, että jos niitä ei ole nähnyt kannattaa oikopäätä suunnata hankkimaan jääkauden lastenleffat BD-versiona.

KE

Mainos