Mainos
Kenneth Branaghin tähdittämä ja ohjaama Idän pikajunan arvoitus on jännittävä Agatha Christie -dekkari, joka pitää hyvin otteessaan elokuvateatterin lisäksi kotisohvallakin.

Belgialainen mestarietsivä Hercule Poirot on aikeissa matkustaa Turkista idän pikajunalla kotiinsa Pohjois-Eurooppaan, mutta junamatka saa epäonnisen käänteen lumivyöryn katkaistua raiteet jossain päin Romanian hyisiä vuoristoja. Kun juna odottaa huoltoresinaa, murhataan yksi matkustajista verisen väkivallanteon siivittämänä. Hercule Poirot päättää ratkaista kuka junassa on murhaaja.

Mainos

Idän pikajunan arvoitus on klassikkoromaani eikä vuoden 2017 elokuva ole ensimmäinen laatuaan. Tarina on kuitenkin sen verran vetovoimainen, että se kestää helposti modernisoinnin.

Moderni versio näyttääkin erittäin hyvältä ja kertoo klassikkosadun asiallisesti. Leffa kuitenkin junnaillee välillä liiaksi sivuraitella ja täten puuduttaa avainkohtien välissä. Kestolla leffaa ei kuitenkaan olla pilattu, joten annettakoon tämä synti anteeksi.

Idän pikajunan arvoitusta tähdittää erittäin nimekäs joukko Hollywoodin kermaa aina Johnny Deppistä, Penélope Cruziin ja Michelle Pfeifferiin sekä Willem Dafoeen. On sanomattakin selvää, ettei leffan puutuneisuus ole näistä nimistä kiinni.

UHD:na parempaa kuvaa kuin elokuvateatterissa

Elokuvan 4K-painos omaa luonnollisesti häviöttömän 4K-kuvan herkullisilla 10-bittisillä HDR-väreillä, jotka tuovat sopivasti dynamiikkaa elokuvan näyttävämpiin kuviin. Äänimaailma on rakennettu taidokkaasti ja etenkin lumivyörykohtaus saa subbarin tärisyttämään kodin rakenteita. Mikäli oma kotiteatteri on varustettu isolla kankaalla, 4K-tykillä ja 5.1- tai 7.1-äänillä tarjoilee UHD-versio parempaa laatua kuin keskiverto elokuvateatteri Suomessa.

Lisukekattauksessa on kommenttiraidan ja poistettujen kohtausten lisäksi pari isoa dokumentaaria, joiden avulla uppoaa Hercule Poirotin ja Agatha Christien maailmaan hyvän tovin ajaksi.

Idän pikajunan arvoitus on hyvä dekkari, mutta elokuvana ajoittain hieman laahaava tapaus.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Idän pikajunan arvoitus
Edellinen artikkeliRyûhei Kitamuran uusi trilleri sai hyytävän julisteen
Seuraava artikkeliGrand Theft Auto -pelin tekijöiden länkkäriseikkailu sai kolmannen trailerinsa – näin hyvältä näyttää Red Dead Redemption 2
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
idan-pikajunan-arvoitus-4k-uhd-blu-ray-arvostelu-kutkuttava-dekkari-kutkuttavissa-maisemissaIdän pikajunan arvoitus on hyvä dekkari, mutta elokuvana ajoittain hieman laahaava tapaus.