Mainos
Paramount Animation ja Nickelodeon Movies tuovat elokuvaskeneen animaatiotarinan, joka koskettaa modernilla tavalla myös aikuisen katsojan sydäntä.

Ihmeiden puisto -elokuva kertoo pienestä tytöstä, joka rakentaa äitinsä kanssa leikkihuoneeseen valtavan ihmeiden huvipuistopienoismallin. Kun äiti äkisti joutuu akuutin (mahdollisesti syöpä)sairauden vuoksi vuosiksi hoitoon, jää tyttö isänsä kanssa kaksin. Tytär pitää isästään liian hyvää huolta, sillä ei halua menettää tätäkin. Isä patistaa tytön kuitenkin matematiikkaleirille, josta tyttö karkaa lähimetsikköön. Metsiköstä avautuu taikamaailma, joka johdattaa tytön Ihmeiden puiston irl-versioon.

Mainos

Tarina menettämisestä ja toivosta

Ihmeiden puisto tarjoaa seikkailun niille vanhemmille ja lapsille, jotka joutuvat kokemaan elämässään menetyksiä. Toki muutkin ovat kutsuttuja, mutta eritoten menetyksiä ja vastoinkäymisiä elämässään kokeneet saavat eniten irti elokuvasta. Paramountilta tämä on rohkea veto, sillä elokuva koskettaa syvästi.

Seikkailuna Ihmeiden puisto on vauhdikas ja viihdyttävä. Kriitikon kanssa katsoneet 4-, 6- ja 13-vuotiaat nauttivat seikkailusta täysin siemauksin, vaikkakin liian vauhdikkaat leikkaukset toimintakohtauksissa eivät olleetkaan kuusivuotiaan mieleen. Tämä on yleinen trendi nykyaikana, josta vain Transformers-elokuva, Bumblebee on poikennut onnistuneesti.

Ihmeiden puisto on moniulotteinen leffa, joka viihdyttää ja koskettaa. Sen tarinankerronta on soljuvaa ja animaatio nautinnollisen kaunista katseltavaa. Viihdettä tarjoillaan toimivasti sekä lapsille että aikuisille.

Perusekstrat

Blu-ray:n lisämateriaaleista löytyy sing-alongia, pelejä ja muuta hassuilua lapsille. Kokonaisuus on ihan toimiva.

Ihmeiden puisto on mainio viihde-elokuva hieman syvemmällä ja synkemmälläkin taustatarinalla varustettuna. Se toimii kuitenkin rohkaisevana esimerkkinä siitä, miten ei sovi lannistua vaikka elämä potkisi kuinka lujaa päähän.

Mainos