Mainos
J.K. Rowling sai tarpeekseen Harry Potterista, mutta neitokaisen luomasta maailmasta hän ei silti irrota. Ihmeotukset-elokuvasarjan toinen osa, Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset vie hieman esiosaa syvemmälle magian mystiikkaan.

Mikäli ensimmäisen leffan katsomisesta on jo vierähtänyt tovi, muistutettakoon, että sen lopussa Amerikan Yhdysvaltain taikakongressi vangitsi Lisko Scamanderin (Eddie Redmayne) ansiosta pimeyden velhon, Gellert Grindelwaldin (Johnny Depp). Grindelwald kuitenkin pakeni ja uhkaa nyt toteuttaa uhkauksensa ja nostaa valtaan kaikki velhot ihmisiä vastaan.

Albus Dumbledore (Jude Law) värvää Liskon jälleen Grindelwaldin jäljille, mutta tällä kertaa Liskolla ei ole hajuakaan, miten nihkeä vastus entistä äkäisempi Grindelwald on.

Mainos

Liikaa kaikkea

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset kuljettaa katsojan jälleen kiehtovaan Harry Potterin maailmaan. Katsoja voikin kokea haltioissaan tuttuja juttuja Potter-leffoista ja kohtaa mm. nuoren Albus Dumbledoren ilman härskiä Joulupukki-lookkia.

Elokuvan selvimpänä heikkoutena on kuitenkin J.K. Rowlingin omasta mielestään leffan suurin valtti: monet tarinat, syvällisyys ja useat hahmot. Nämä ehkä toimivat kirjassa, mutta parituntisessa leffassa kokonaisuus kääntyy todella sekavaksi. Hahmoja on aivan liikaa, limittäisiä tarinoita on aivan liian monta ja syvällisyys tuo sekamelskaa lopulta varsin yksinkertaiseen päätarinaan. Kun Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset -elokuvaa vertaa vaikka Harry Pottereihin, ollaan kaukana – huonolla tavalla.

Elokuva kestää sekamelskan vuoksi kuitenkin useamman katselukerran, joka onkin ehkä suositeltavaa ennen kolmea seuraavaa Ihmeotukset-elokuvaa.

Ekstrat ja kuvanlaatu

4K UHD -kuvanlaatu HDR-väreineen on mitä kauneinta katsottavaa. Etenkin takatehosteet ja mustat sävyt toistuvat HDR:nä hienosti. Samoin leffan yksityiskohdat ovat vaikuttavia.

Mukana tulevan Blu-ray-kiekon bonukset ovat kuitenkin suomeksi tekstittämättömiä, pieniä puraisuja, joista ei katsoja liiaksi kostu. Näin tehtiin -koosteista olisi helposti saatu imuisampiakin, mutta nyt luotetaan liikaa puhuviin päihin.

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset on keskinkertainen jatko-osa onnistuneelle Ihmeotukset-ensiosalle, joten toivotaan seuraavista leffoista hieman paremmin soljuvia kokonaisuuksia.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset
Edellinen artikkeliNäin vedetään World War Z läpi insane-tasolla 55 minuutissa
Seuraava artikkeliTaittuva Samsung Galaxy Fold -puhelin ei ehkä olekaan niin kestävä? Hajosi jopa 2 päivän koekäytön jälkeen
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
ihmeotukset-grindelwaldin-rikokset-arvostelu-4kIhmeotukset: Grindelwaldin rikokset on keskinkertainen jatko-osa onnistuneelle Ihmeotukset-ensiosalle, joten toivotaan seuraavista leffoista hieman paremmin soljuvia kokonaisuuksia.