Mainos

Theseus (Henry Cavill) on nuori, rohkea, pahaa pelkäämätön talonpoika, jonka äiti nirhataan raa’asti ilkikurisen Kuningas Hyperionin (Mickey Rourke) toimesta. Hyperion haluaa löytää mahtipontisen jousipyssyn, jonka loputtomat hologramminuolet voivat avaa portit jumalten telkeämien titaanien tyrmään. Titaanit ovat lähes yhtä vahvoja kuin jumalat, mutta riittääkö edes jumalalliset voimat pelastamaan maailman mittaamattoman pahuuden kynsistä.

Rohkea Theseus lähtee estämään Hyperiorin aikeita ja samalla kostamaan äitimuorinsa kuolemaa. Jumalten jumala Zeus (Luke Evans) yrittää joukkoineen suojella Theseusta, mutta sodan aikana on perinteisesti tapana, että jumalat joutuvat hautaamaan omat poikansa.

Nuolipyssy

Mainos

Immortals on 300-elokuvan tuottajien tekele, joka muistuttaa visuaalisesti erittäin paljon kolmesatasta. Immortals ei kuitenkaan ole 300-elokuvan jatko- tai esiosa, vaan itsenäinen tarina Kreikan mytologian neppailuista.

Visuaalisuuteen on panostettu hulluna. Ankeat maailmat on rakennettu täydellisesti jokaista yksityiskohtaa myöden, ja tämän kaiken koristaa kolmiulotteisuus. 3D on tehty mallikkaasti, mutta se ei tuo leffaan mitään lisäarvoa. Romua ei lennä ruutuun, eikä leffassa ole mitään mitä pelkäisi nähdä ihollaan. Miksi siis kolmas ulottuvuus?

Osa elokuvan visuaalista antia on myös hidastetut taistelut ja valtava verimättö. Verta, aivon palasia, suolia ja muita tuoreita sisäelimiä tarjoillaan runsaasti nähtäville, varsinkin leffan loppupuoliskolla.

Seivästys
Elokuvassa seipäästä saa niin pahis kuin toinenkin. Osa saa myös vasarasta ja miekasta.

Immortalsin näyttelijävalinnat ovat osuneet nappiin. Tuleva Teräsmies Henry Cavill vetelee mallikkaasti epävarman sankarin roolin ja pahilaissetä Mickey Rourke osaa uskottavasti olla sadistisen pelottava.

Immortals on ensimmäinen Kreikan mytologiasta hyvin tehty draamatoiminta, mutta jokin sen jättää silti kylmäksi. Juoni on kliseeshittiä ja loppuratkaisun arvaa jo alkutekstien aikana. Yllättävyysaspekti puuttuu, eikä draamakaan ole kovin paljon perinteistä satukirjan sepustusta ihmeellisempää.

Bonuspuolella on oikaistu ikävästi, ja kaikki kolme bonusklippiä on katsottavissa vain kämäsellä DVD-tasolla (ymmärrettävää kyllä 3D:n takia), lyhentämättöminä puolen tunnin klippeinä. Yksi osuus bonusvideoista käsittelee lähes pelkästään elokuvan ohjaajan ylistämistä, joka on varsin raivostuttuttavaa katsottavaa.

KE
 

Mainos