Mainos

Kaikkien aikojen arkeologi saapuu vihdoin kotieattereihin teräväpiirtoisena.

Indiana Jones (Harrison Ford) koko ensiesiintymisensä vuonna 1981, jolloin mystisen arkeologin seikkailut kokivat valtaisan kansansuosion. Kadonneen arrteen metsästäjät -elokuva sai 80-luvulla tasaisesti jatko-osia; Indiana Jones ja Tuomion temppeli, sekä Indiana Jones ja viimeinen ristiretki. Kaikki kolme elokuvaa nousivat välittömästi kulttiklassikoiksi, jotka imaisevat helposti mukaansa vielä tänäkin päivänä. Leffat olivat niin suosittuja, että neljäs osa Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta päätettiin toteuttaa vielä 27 vuotta ensimmäisen elokuvan julkaisusta.

Mainos

Ensimmäisessä seikkailussa Indiana Jones metsästää Mooseksen kymmentä käskyä säilyttävää liiton arkkia, jonka huhuillaan pitävän sisällään uskomattomia voimia. Samaa arkkua tavoittelevat myös Hitlerin natsijoukot ja kilpajuoksu aikaa vastaan on väistämätön.

Toisessa leffassa Indy ja tämän ystävät joutuvat lento-onnettomuuden seurauksena Intiaan, jossa pulassa oleva kylä kaipaa Indyn apua. Kylän taikavoimia sisältävä kivi on ryöstetty ja kaikki lapset kaapattu orjatyövoimaksi sairaan kultin piilotettuun temppeliin.

Kolmannessa seikkailussa Indiana joutuu kohtaamaan vuosien jälkeen omituisen isänsä (Sean Connery), jonka natsit ovat kaapanneet avukseen, etsiessään ikuista elämää ja Graalin maljaa.

Neljännessä ja viimeisessä seikkailussa Indiana Jones nautiskelee jo eläkeikäisenä yliopistolla teoriaa, kun tämän poika Mutt (Shia LaBeouf) joutuu liriin. Samalla isä ja poika päätyvät jälleen kilpajuoksuun natsien kanssa, etsiessään omituisten kristallikallojen alkuperää.

THX-masterointi takaa teknisen laadun

Kaikki neljä Indy-leffaa on nyt tungettu ensimmäistä kertaa samaan laatikkoon, THX masteroituna ja teräväpiirtona. Kuva on restauroitu kokonaan, virheitä on poisteltu ja ääniraita on muunnettu stereosta pakkaamattomaksi 5.1-surroundiksi. Tämä sama restaurointi tehtiin jo kymmenen vuotta sitten kun DVD-boksi ilmestyi, mutta nyt kaiken saa vieläkin parempana.

Kannessa olevat hehkuttelut eivät ole kakkaa. Kuva on jokaisessa elokuvassa todella skarppia ja äänet jytisevät viehkosti. Bonuksia löytyy n. 7 tuntia, ja ne on luonnollisteti tungettu kokonaan omalle levylleen. Leffalevyiltä löytyy vain trailereita ja itse elokuvat. Uuteen boksiin on tehty vartavasten myös uusia ekstroja, joten jokainen Indy-fani on taatusti taivaissa. Itse ainakin nautin tästä laatikosta täysin rinnoin ja voin erittäin hyvällä omallatunnolla suositella sitä kaikille hyvän seikkailun ystäville.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Indiana Jones: The Complete Adventures
Ekstrat
Edellinen artikkeliVaaleanpunainen pantteri (Blu-ray)
Seuraava artikkeliSkyfall (Blu-ray)
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
indiana-jones-the-complete-adventures-blu-rayIndiana Jones -kokoelma on täydellinen. Siitä ei pääse mihinkään.