Mainos

Playboymiljonääri Tony Starkilla (Robert Downey Jr.) alkaa mieli heikkenemään ja paniikkihäiriöt puskemaan terveen ruumiin läpi. The Avengers -elokuvan New Yorkin tapahtumat toistuvat miehen unissa, sillä keneenpä madonreijät ja maailmanpelastus ei jättäisi jälkiä. Starkia vihloo samanaikaisesti myös Mandarine (Ben Kingsley) nimisen terroristin ohjushyökkäykset Yhdysvaltoihin, mutta viimeinen niitti on hedelmäherran hyökkäys Starkin kotiin Malibuun. Mies vetää yhden 42:sta rautapuvustaan ylleen ja lähtee eeppiseen taistoon pahaa vastaan.

Malibun kämppä

Iron Man 3 on suoraa jatkoa Marvelin viimekesäiseen The Avengers -elokuvaan. Se ei kuitenkaan jatka muiden kuin Iron Manin tarinaa, ja jättää toiset lihasihmeet sikseen.

Mainos

On ilo nähdä miten Marvel ei ole oikaissut elokuvan tuotannossa ja mennyt sieltä mistä aita on matalin, vaan käsikirjoitukseen ja toteutukseen on panostettu. Elokuvasarjan edellinen osa oli väsähtänyt ja tylsä, kuten myös paikoitellen The Avengers, mutta nyt Iron Man -sarjakuvan fanit saavat iloa niin mielelle kuin silmälle. Juoni toimii, näyttelijät ovat huipussaan ja tehosteet täydellisiä.

Ironmanni

Elokuvan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Shane Black, jonka aikaisempia töitä ovat käsikirjoituspuolella Tappavat aseet, Viimeinen partiopoika ja Last Action Hero. Ohjaajan töitä mies on tehnyt vain yhden leffan verran ennen Iron Man 3 –elokuvaa, ja yllättää positiivisesti kyvyillään. Käsikirjoitus on hiottu viimeisen päälle ja Tony Starkia nähdäänkin enemmän ilman maskia kuin rautapuvussaan. Black osaa henkilöhahmokerronnan, ja vaikka siihen onkin panostettu, toimii toimintakohtaukset vähintään yhtä hyvin.

Leffan toimintakohtaukset on pääasiassa kuvattu tärkeimmiltä elementeiltään kokonaan oikeasti, jonka vuoksi lopputulos on perinteistä CGI-huttua realistisempaa.

Marvelin leffoille tuttuun tapaan leffa kannattaakatsoa tappiin asti, sillä lopputekstien jälkeen on luvassa vielä pieni pala herkkua Hulkin kanssa.

 

Paniikki

Bonuspuoli on myös Marvelin tapaan kattava. Lisukkeista löytyy kerrankin oikeasti mielenkiintoista ja hyvin tehtyä making offia, joissa jokaisessa keskitytään näyttelijäntyöhömpötysten sijaan vaikeiden stunttien ja monimutkaisten tehosteiden tekemiseen. Lisäksi levyltä löytyy vartin pituinen Marvelin lyhytelokuva Agent Carter, joka spin offaa ensimmäistä Captain America -elokuvaa. Myös Thorin toiseen elokuvaan saadaan sniikpiikkaus pikkudokkarin voimin.

Iron Man 3 -Blu-ray on pirun kova paketti!

Mainos