Mainos
Tony Stark (Robert Downey Jr.) on miljonäärimoguli ja playboy. Hän valmistaa isänsä perustamassa Stark Industries -aseyhtiössä kaikki Amerikan armeijan käyttämät aseet, ja kehittää uusia hienouksia maailmanpelastamiseksi. Tony pitää Lähi-Idän sotilasharjoitusalueella Jericho-täsmäaseen presentaatiota, kunnes sissijoukko hyökkää kaikkien kimppuun ja kaappaa Starkin. Sissit vaativat Starkia rakentamaan heille oman version Jerichosta, mutta insinöörinero valmisteleekin ohjuksen sijaan pakokeinon – robottipuvun. Kotonaan Yhdysvalloissa mies kehittää pukua lisää ja suojelee Amerikkaa pahalta, uuden superpukunsa ansiosta.
 
Aavikkodemo
 
Vuonna 2008 julkaistu Iron Man ilmestyy nyt Suomen BD-markkinoille, entistä parempilaatuisena versiona, teräväpiirtoekstrojen kera.
 
Itse leffa ei ole viidessä vuodessa vanhentunut päivääkään. Tarina on edelleen järkyttävän imuisa, vaikka allekirjoittanut onkin leffan nähnyt monesti ennenkin. Elokuvassa on näyttävän toiminnan lisäksi hyvää verbaalista huumoria ja naisille sopivaa romantiikkaa. Ensimmäinen Iron Man -elokuva on taattua Marvel-laatua.
 
Iron Man
 
Blu-ray-versio on ilmeisesti saatavilla kahtena versiona, sillä ainakin arvosteluversio ilmoitti koneessa olevan ”levy 1”. Yhden levyn pakettikin kuitenkin sisältää jo ihan kattavat ekstrat, tekstitettynä ja teräväpiirtoisena. Levyltä löytyy kaikkien elokuvassa näkyneiden robottien 3D-maalit, joita voi tutkia ja pyöritellä. Lisäksi katsottavissa on puolituntinen dokumentti Iron Man -sarjakuvan historiaan, ja yhtä pitkät pätkät poistettuja kohtauksia. Lisäksi levyltä on pääsy BD Live -palvelimelle, josta löytyy nippu lisäbonareita.
Mainos