Mainos
Post-apokalyptisen maailman viimeisiä selviytyjiä riepottelee jäytävä vainoharhaisuus. Onnistuuko perhe pitämään uhan ulkona, vai onko uhka saapunut jo sisälle?

Vaarallinen tartuntatauti on pyyhkäissyt melkein kaikki maapallon kansasta. Jäljelle jääneet pyrkivät selviytymään keinolla millä hyvänsä ja samalla pyrkivät estämään tartuntamahdollisuudet. Paul (Joel Edgerton), Sarah (Carmen Ejogo) ja heidän poikansa Travis (Kelvin Harrison Jr.) ovat eristäytyneet maatilalle, ja pitävät umpeen tilkityssä talossaan tukikohtaansa. Päivät kuluvat tiukkaa rutiinia toteuttaen, mutta sitten paikalle saapuu vieras.

Mainos

Trey Edward Shultsin kynäilemä ja ohjaama It Comes at Night voisi olla tiivistunnelmallinen trilleri, ja sitä se ajoittain onkin, mutta valitettavasti pääasiassa laahaava tempo aiheuttaa katsojassa hieman uneliaisuutta. Joel Edgerton vetää kivikasvojäyhänä sen melko saman trilleriroolinsa, kuin ennenkin.

Visuaalisesti elokuva on melko low-key. Maalaistalon interiöörit ja ympäröivän metsän exteriöörit tulevat harvinaisen tutuiksi, mutta leikkauksella on onnistuttu pitämään sisäisen kartan rakentaminen melko hankalana, joka saattaa toimia joillakin levottomuuden aiheuttajana. Tunnelmallinen äänimaisema ja hiljaisuuden kanssa pelaaminen toimii kyllä ihan hyvin, siitä plussaa.

”hieman puuduttava”

It comes at night jää hieman vaisuksi kokonaisuutena. Elokuva on ihan kelpo kauhutrilleri, vaikkakin hieman puuduttava. Kertakatselu riittää kyllä tähän leffaan, ja siksi enempi ehkä vuokra kuin osto-osastoa.

Post-apokalyptisen paranoiatrillerien ystäville välipalaksi sopiva It comes at night tarjoilee kyseisen genren energiapatukkaa; jälkimaku on myslinen ja energian kohoaminen on ehkä havaittavissa, jos kovin paljon tahtoo uskoa siihen.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
It Comes at Night
Edellinen artikkeliNorja valitti Sonysta, Nintendosta, EA:sta ja Valvesta EU:lle – verkkopelikaupat kiertävät kuluttajalakia
Seuraava artikkeliOdotettu Red Dead Redemption 2 saa uuden trailerin keskiviikkona
Juhani Kakko
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
it-comes-at-night-arvosteluPost-apokalyptisen paranoiatrillerien ystäville välipalaksi sopiva It comes at night tarjoilee kyseisen genren energiapatukkaa; jälkimaku on myslinen ja energian kohoaminen on ehkä havaittavissa, jos kovin paljon tahtoo uskoa siihen.