Mainos
Kirottu, Annabelle ja Nunna saavat rinnalleen nyyhkyttävän leidin. Kirottu leffoista tuttu Conjuringverse laajenee, mutta vieläkö kirouksissa riittää piinaa?

Anna Garcia (Linda Cardellini), sosiaalityöntekijä, poliisin leski ja kahden lapsen äiti, saa tutun perheen tapauksen hoidettavakseen. Kaksospojat eivät ole saapuneet kouluun ja äidin (Patricia Velásquez) luo saavuttuaan, käy pian ilmi että jotain hämärää on tekeillä. Poikia ei näy missään, äiti Patricia puhuu sekavia naisen itkusta ja kynttilävalaistussa asunnossa on riippulukolla suljettu ovi.

Mainos

Kohta sätkyy…

Ensimmäiset kaksi Kirottu-effaa ohjannut James Wan hyppää tuottajan rooliin, Michael Chavesin hypätessä ensimmäisen pitkän elokuvansa ohjaksiin. Samainen Chaves tulee ohjaamaan myös Kirottu 3 -elokuvan, joten Itkevän naisen kirous tulee antamaan esimakua tulevasta.

Chaves osaa hyvin piinallisen odotuksen elementit ja niitä tämä elokuva onkin pullollaan. Kakit housussa saapi venailla suurimman osan leffasta tietäen, että kohta pläjähtää. Jump scareja on himpun verran vähemmän, kuin mitä piinallisia odotuksia. Onneksi hyppysäikäytykset eivät tunnu halpamaisilta säikyttelyiltä.

Leffaan vai ei?

Itkevän naisen kirous on oivaa kummitusjunameininkiä, jossa joka nurkan takana väijyy se sama nyyhkyleidi. Harmillista että Chaves ei ole onnistunut ohjaamaan hahmoista samaistuttavia, joten hahmojen puolesta ei pelkää. Kaiken kaikkiaan leffa toimii siis kummitusjunameiningillä, jossa saa jännittää enemmän  sitä, koska itse säikähtää.

Elokuva on adrenaliinia sopivasti pumppaava huviajelu säikäytysten hämyisille kujille, ilman minkäänlaista emotionaalista painolastia. Toivottavasti Chaves oppii Kirottu 3 -elokuvaa varten ottamaan haltuun hahmojen samaistuttavuuden. Muuten se, mikä Kirottu-elokuvista teki hyviä, on kadonnut demonien matkaan.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Itkevän naisen kirous
Edellinen artikkeliMinecraft-elokuva siirtyi vuoteen 2022: ”Teemme elokuvaa katsojille, eikä se ole helppoa”
Seuraava artikkeliAssassin’s Creed Odyssey -peli laajenee 23. huhtikuuta Indiana Jonesilta pöllityllä tarinanimellä
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.