Mainos

Gru vai Dru, kumpi onkaan Itse ilkimys? Vai onko se kenties 1980-luvulle jämähtänyt Bartholomew Bratt?

Ex-Ilkimys Gru’lla (Steve Carell) menee hyvin; on perhettä, on upea vaimo, on upea duuni. Ja sitten kaikki kääntyykin päälaelleen, kun takatukkatanssipurkkapahis Bartholomew Bratt (Trey Parker) varastaa valtaisan timantin. Ilkimyksiä jahtaavassa agentuurissa työskentelevän Gru’n suunnitelmat Brattin nappaamiseksi eivät mene ihan niin kuin Strömsössä ja pian Gru joutuukin leivättömän pöydän ääreen. Tähän soppaan sotkeutuu myös Gru’n salattu kaksoisveli Dru, jolla on tukkaa, ja rahaa ja autoja ja kaikkea mitä Gru haluaisi.

Mainos

Itse Ilkimys on 3 päätösosa ja neljäs koko sarjaan kuuluvista pitkistä leffoista, Kätyrien oman leffan mukaan lukien. Ensimmäinen osa esitteli Gru’n, hänen perheensä ja keltaiset kätyrit. Toinen leffa toi mukaan ilkimyksiä jahtaavan agentuurin ja violetit sekopäiset kätyrit. Kolmannessa osassa ei erikoisia kätyreitä juurikaan näy, paria joukkosekoilua lukuunottamatta. Harmittavan vähän kätyrisekoilua siis.

Vaikkakin kolmas osa esittelee Dru’n kaksoisveljen Gru’n, vie suurimman huomion kuitenkin kasarihitti Bratt. Hahmo uhkuu niin raikkaita kasarituulahduksia, että elokuvaa katsellessa vallan nostalgisoitui.

Animaation laatu on sitä samaa hyvää kuin aiemmin, ei siinä mitään sen erikoisempaa. Audiopuolella toimii taas aivan tykki soundtrack, joissa mm. Michael Jacksonin BAD, tietty!

Suomalaisista ääninäyttelijöistä Ville Haapasalon tulkitsema ärrävikainen Gru on ihan vivahteikas, mutta ajoittain melkoiseksi puuroksi ja vähän latteaksi äityvä.

Tarinallisesti tuntuu että Itse Ilkimys 3:ssa on jopa vähän liikaa materiaalia ja kokonaisuus tuntuu asteen epäkoherentilta. Liian monta lankaa joita seurataan, niin kaikki jäävät vähän vajaaksi huomion puolesta.

Kaksoisvelipaljastus ei tuo mitään järin jännittävää, eikä paljastuksesta voi oikeastaan hyvällä omalla tunnolla puhua, kun broidia esitellään kaikissa promomatskuissa. Onneksi sentään kasarituulahduksien mukana sarjan kolmanteen osaan tulee edes vähän uuden karheutta.

Itse Ilkimys 3 tarjoaapi sitä samaa kuin ennenkin, mutta nyt tanssitaan kestävyyden veitsen terällä. Neljäs osa – jos sellainen tulee – vaatii jo melkoista kurkipotkua. Lisää kätyreitä kiitos!

 

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Itse ilkimys 3
Edellinen artikkeliTässä ovat heinäkuun PS Plus -pelit
Seuraava artikkeliMitä pelata iOS:llä? – Parhaat kesäpelit
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
itse-ilkimys-3-arvostelu-kaksoisveli-tuo-yllatyksia-ilkimyksen-arkeenItse Ilkimys 3 tarjoaapi sitä samaa kuin ennenkin, mutta nyt tanssitaan kestävyyden veitsen terällä. Neljäs osa – jos sellainen tulee – vaatii jo melkoista kurkipotkua.